Dagelijkse Verzorging

Kom meer te weten over hoe je je kat moet verzorgen door deze artikelen te lezen. 

0 Resultaten gesorteerd op

Relevantie

DE VERZORGING VAN JE KAT  

Als je een kat hebt, moet je met veel dingen rekening houden. Het is belangrijk te onthouden dat geen enkele katteneigenaar perfect is! De meeste katteneigenaren leren al doende, maar nu kun je hier alvast enkele antwoorden op je dringende vragen vinden. 

Goede thuisomgeving

Je huis kan de comfortabelste plaats zijn waar ze ooit is geweest, maar het kan ook de gevaarlijkste zijn als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Maak je huis kattenbestendig door elk hoekje en gaatje van je huis vanuit een kattenperspectief te bekijken. Mochten je kasten open zijn, doe ze dan op slot om haar bij giftige chemicaliën zoals antivries weg te houden. Bungelende touwtjes of koorden kunnen in één ruk een grote puinhoop of letsel veroorzaken. Zet huisplanten ook buiten bereik, want bepaalde planten zijn giftig voor katten. Dit zijn nog maar een paar gevaren. Doorzoek de artikelen in dit gedeelte voor meer informatie. 

OP REIS MET KATTEN

De meeste katten houden niet zo van reizen. Eigenlijk blijven ze liever in hun eigen territorium en voelen ze zich helemaal niet op hun gemak als ze van huis weg zijn. Maar als je toch beslist om een reis te maken of als je met uw katten naar een ander huis verhuist, dan heb je een geschikte transportbox of kattenmandje nodig en moet je haar een beperkte ruimte geven totdat ze zich in haar nieuwe territorium thuis voelt. Vliegen met katten vergt wat meer planning, aangezien het bij sommige vliegtuigmaatschappijen verplicht is dat katten in een apart verwarmd en geventileerd gedeelte van het vliegtuig reizen. 

Vachtverzorging van je kat

Zoals je waarschijnlijk al weet, besteden katten een groot gedeelte van hun dag aan vachtverzorging. Soms hebben ze echter wat extra hulp nodig (bijvoorbeeld wanneer er klitten in hun vacht zitten). Zorg ervoor dat ze ontspannen is als je haar verzorgt. Als je haar wil kammen, begin haar dan op haar favoriete plekjes te borstelen en ga dan voorzichtig en rustig verder naar andere gebieden, zodat het voor jullie allebei een positieve ervaring is.