Nieuw Huisdier

Denk je er over na om een katten baasje te worden? Lees dan deze artikelen en wordt de beste eigenaar!

0 Resultaten gesorteerd op

Relevantie

Wat kun je verwachten als je een kat adopteert?

Nu vraag je je waarschijnlijk af of je wel een kat moet nemen. Dat is natuurlijk een boeiende vraag, maar ook een vraag die serieus genomen moet worden. Een kat adopteren is een enorme verantwoordelijkheid. Denk dus, voordat je die kattenbak en speeltjes koopt, eens na over deze vragen: Ken je een betrouwbare dierenarts? Is je huis kat bestendig? Heb je met je huisgenoten of jonge kinderen gepraat over hoe belangrijk het is om rustig en zachtjes met een kat om te gaan? Deze vragen zijn nog maar het begin. Lees meer voor antwoorden en nuttige informatie over hoe jij je nieuwe beste vriend in de komende jaren gelukkig en gezond kunt houden. 

Je huis voorbereiden op een kat

Als je een kitten in huis neemt, moet je niet alleen de meubels wat verplaatsen, maar moet je ook uw prioriteiten bijstellen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat alle gevaarlijke en waardevolle dingen - chemicaliën, schoonmaakmiddelen, kleding, schoenen, enz. - uit huis of buiten bereik van de kitten zijn. Dat betekent kasten dichthouden, aanrechtblad en vloeren leeg, en elektrische snoeren en draden uit het zicht of vastgemaakt aan de muren. Je moet de kat ook geleidelijk aan kinderen laten wennen. Doe het rustig aan, zodat ze vanzelf hun plaats in het gezin vinden. Het is lastiger als de kitten bij oudere huisdieren in het gezin komt. Begin met je andere huisdieren aan een speeltje of voorwerp te laten ruiken waar het nieuwe huisdier mee gespeeld heeft. Probeer vervolgens hierop voort te bouwen en het contact met het nieuwe huisdier geleidelijk uit te breiden, altijd onder toezicht totdat je zeker weet dat ze allemaal met elkaar kunnen opschieten.

Na de adoptie

Voor de eerste keer een kat hebben kan spannend zijn, maar er zijn veel dingen die je kunt doen om vanaf het begin uw beste beentje voor te zetten. Stel haar op haar gemak door ervoor te zorgen dat je de basisdingen in huis hebt (kattenbak, voer, dekentjes, waterbakjes, enz.). Haal wat speeltjes en creëer een veilige omgeving voor haar door giftige planten te verwijderen, schoonmaakspullen op te bergen en het deksel van de toiletpot dicht te doen. Naarmate jullie elkaar beter leren kennen, zal ze je geleidelijk laten weten wat ze fijn vindt en wat niet. Denk er vooral aan om het rustig aan te doen en geniet van ieder moment van jullie nieuwe vriendschap.