Spelen & Bewegen

Op zoek naar manieren om je kat actief te houden? Lees deze artikelen. 

0 RESULTATEN GESORTEERD OP:

Relevantie

Je kat gezond houden door te spelen 

Een van de belangrijkste dingen die je voor je kat kunt doen, is met haar spelen. Het helpt haar gezond te blijven, de band die je met haar hebt te versterken, en het zou zelfs jouw gezondheid een beetje kunnen verbeteren. Gelukkig zijn katten dol op spelen, dus hen motiveren zou niet zo moeilijk moeten zijn als om vijf uur 's morgens opstaan om naar de fitness te gaan. Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste kattenspeeltjes, wat gezonde stimulatie en spelletjes! Kort samengevat, bij spelen met katten gaat het er bijna alleen maar om hun jachtinstinct te stimuleren.  

Verander verplicht bewegen in spelen 

Buitenkatten krijgen beweging in overvloed, ze spelen en jagen veel. Maar binnenkatten hebben iets meer kans om bankhangers te worden. Gelukkig voor jou is een kat aan beweging laten doen niet moeilijk, het is zelfs hartstikke leuk! Daarnaast helpt het ook nog jullie band te versterken, terwijl je haar tegelijkertijd lichamelijk en geestelijk gezond houdt.

Spelletjes en speeltjes

Katten zijn gek op spelletjes, en het enige wat daarvoor van jouw kant nodig is, is wat creativiteit. Probeer eerst verspreid in je huis tussendoortjes te verstoppen voor een schattenjacht. Ze zal dol zijn op verrassingen zoeken, want ze is van nature een geboren jager. Je kunt ook verstoppertje spelen. Ga naar verschillende kamers in je huis en roep haar naam, en denk er altijd aan om haar een beloning te geven als ze je vindt. Kattenspeeltjes zijn ook een fantastische manier om je kat in beweging te krijgen. Probeer speeltjes aan een hengel met veren aan het eind, kleine op afstand bedienbare autootjes en belletjes. Of bind gewoon een koord aan een van haar speeltjes en geef een ruk aan het touwtje zodat het lijkt of het beweegt. Ze zal er direct op af springen. Denk er wel aan dat je je kat nooit je handen en vingers als prooi mag laten gebruiken. Als je dat toch doet, leer je haar dat op mensen jagen oké is. Het is het best om dergelijk gedrag te stoppen voordat het een tweede natuur voor je kat wordt, want het is heel moeilijk om die slechte gewoonte af te leren.