Hill's Transforming Lives

GEZONDE URINEWEGEN
BIJ HONDEN: VOEDINGS-
ZORG VOOR
VERSCHILLENDE
AANDOENINGEN

Veel urinewegproblemen bij honden, waaronder blaasontsteking of urineweginfecties (UWI's) en struvietstenen, zijn te behandelen en genezen met de hulp van je dierenarts. In sommige gevallen zullen honden echter hun hele leven lang speciale zorg nodig hebben. Met name voor calciumoxalaatkristallen kunnen honden in de toekomst gevoelig blijven. Gelukkig kan hondenvoer voor gezonde urinewegen een belangrijke rol spelen, niet alleen bij het helpen oplossen van struvietstenen, maar ook bij de aanpak van urinewegaandoeningen, doordat het toekomstige uitbraken of klachten helpt te voorkomen .

Als onderdeel van een breed behandelplan, dat o.a. uit medicatie bestaat, kan hondenvoer voor gezonde urinewegen honden helpen hun normale, fijne routine met jou en het gezin weer op te pakken.

“WAAROM PLAST MIJN HOND IN HUIS?”

EEN ONBEGREPEN AANDOENING BETER BEGRIJPEN

Als een zindelijke hond plotseling in huis begint te plassen, denken eigenaren vaak dat het gewoon een 'ongelukje' is. Helaas zorgt dit soms voor een vertrouwensprobleem, waardoor zelfs de beste band tussen eigenaar en huisdier onder druk kan komen te staan. Plassen in huis is echter niet altijd gewoon een ongelukje: het kan ook een belangrijke aanwijzing zijn dat er sprake is van een ernstige maar behandelbare medische aandoening. Daarom is het belangrijk de signalen van urinewegproblemen bij je hond te leren herkennen, zodat je beter geïnformeerde keuzes kunt maken over zijn of haar gezondheid.

LET OP DE SIGNALEN VAN URINEWEGPROBLEMEN BIJ JE HOND

Hoe vervelend de urinewegproblemen van je hond ook voor jou zijn, ze zijn vaak net zo vervelend en pijnlijk voor je hond. Let op deze signalen en neem contact op met je dierenarts als je vermoedt dat je huisdier een urinewegaandoening heeft.

PLASSEN IN HUIS
PLASSEN IN HUIS

Als je volwassen hond vaak 'ongelukjes' heeft of op ongebruikelijke plekken plast, kan dit op meerdere vaak voorkomende urinewegaandoeningen wijzen — vooral als het om kleine plasjes gaat.

PIJN BIJ HET PLASSEN
PIJN BIJ HET PLASSEN

Persen tijdens het plassen of moeite met plassen kan bij honden een teken zijn dat hij blaasstenen heeft of een andere urinewegaandoening.

BLOED IN DE URINE
BLOED IN DE URINE

Als je bloed ontdekt in de urine van je hond, wijst dit op blaasstenen of een andere medische aandoening die direct moet worden aangepakt.

VAAK PLASSEN
VAAK PLASSEN

Als je hond vaker dan normaal kleine plasjes doet of buiten meerdere pogingen doet om te plassen, bespreek dit dan met je dierenarts.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

VAAK VOORKOMENDE URINEWEGPROBLEMEN BIJ HONDEN

Er is een aantal urinewegaandoeningen waar je huisdier mee te maken kan krijgen, waaronder blaasontsteking, struvietstenen en calciumoxalaatstenen. De behandeling kan per geval verschillen, afhankelijk van de diagnose, maar hondenvoer dat de urinewegen ondersteunt is meestal een belangrijk onderdeel van de langetermijnzorg, om toekomstige urinewegproblemen te helpen voorkomen.

DE AANPAK VAN URINEWEGPROBLEMEN BIJ JE HOND

Bij urinewegaandoeningen is er geen standaardoplossing die altijd werkt. Daarom is het belangrijk om samen met je dierenarts te bepalen wat voor jouw hond en zijn of haar unieke behoeften de beste aanpak is.

Over het algemeen hebben honden met urinewegaandoeningen baat bij een brede aanpak. Deze kan bestaan uit meerdere onderdelen, waaronder hondenvoer voor gezonde urinewegen, medicatie en zelfs een operatie, indien nodig. Ondanks de beste behandeling moet je er rekening mee houden dat de symptomen bij sommige honden terug kunnen komen of dat er periodiek nieuwe episoden kunnen ontstaan.

VOEDING
VOEDING

Ben je op zoek naar het best mogelijke hondenvoer voor gezonde urinewegen, kies dan een voer dat de inname van bepaalde mineralen beperkt, bijvoorbeeld calcium, fosfor en magnesium, die de vorming van kristallen in de urine kunnen veroorzaken.

MEDICATIE
MEDICATIE

Afhankelijk van de specifieke behoeften van je hond, kan een dierenarts antibiotica voorschrijven (in het geval van UWI's) of medicatie om de pijn te bestrijden. Tegelijkertijd help jij je hond dan op weg naar genezing met een hondenvoer voor gezonde urinewegen dat stenen helpt oplossen en herhaling van de klachten helpt te voorkomen.

INFORMATIE EN TIPS

Als je meer informatie wilt over de aandoening van je hond en hem de best mogelijke zorg wilt bieden in de toekomst, lees dan deze nuttige artikelen van ons team van dierenartsen.

Vraag je dierenarts naar voeding voor gezonde urinewegen die een stap voor is, voor een gelukkig leven.

ZOEK EEN DIERENARTS