lets betekenen voor mens én dier: het verhaal van Dierenbuddy Milou

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Dierenbuddy is het programma van de Dierenbescherming waarbij vrijwilligers aan mensen worden gekoppeld die hulp kunnen gebruiken met de verzorging van hun huisdier(en), bijvoorbeeld bij chronische ziekte of wanneer iemand op leeftijd is. Dit kan van alles zijn: van het uitlaten van honden tot het schoonmaken van een konijnenhok

Voor dit artikel spraken we met Dierenbuddy Milou Mengerink, die op drie adressen als vrijwilliger mensen bijstaat. Zo helpt ze ook elke week Annemarie van Zeelen (bekijk hier het interview met Annemarie), met de verzorging van haar hond Spyke.

Hoe ben je bij Dierenbuddy terecht gekomen?

Milou: "Ik zag op Facebook een oproep voorbij komen voor Dierenbuddy's in Enschede. Toen ik dat zag dacht ik direct: 'dit is exact wat ik graag wil doen en wat bij mij past’. Ik heb meteen gesolliciteerd en binnen een week of 2 werd ik al voorgesteld aan Annemarie en haar hond Spyke."

"Het werk als Dierenbuddy betekent voor mij enorm veel. Ik doe en beteken iets voor mens én dier, iets waar ik zelf ook enorm gelukkig van word." - Milou Mengerink

Wat doe je als Dierenbuddy?

Milou: “Elke dinsdag en meestal ook in het weekend ga ik langs bij Annemarie. Ik neem Spyke dan mee voor een lange wandeling, daar genieten we allebei ontzettend van. Ook gaan we regelmatig naar de dierenwinkel, bijvoorbeeld om Spyke even te wegen. Dierenbuddy is echt iets heel anders dan een ‘uitlaatservice’. Het is echt persoonlijk: je komt bij iemand binnen in hun leven en bouwt een band op met zowel het baasje als het huisdier.”

Wat betekent helpen als Dierenbuddy voor jou?

"Het werk als Dierenbuddy betekent voor mij enorm veel. Ik doe en beteken iets voor mens én dier, iets waar ik zelf ook enorm gelukkig van word. Helemaal wetende dat je bijdraagt aan het welzijn en het samenzijn van

Ik ben blij dat Dierenbuddy in het leven is geroepen; voor de mens is de zorg vaak wel goed geregeld, maar het dier wordt daarin te vaak vergeten. Zo voorkom je nu bijvoorbeeld dat een dier in een asiel terecht komt, als een eigenaar er niet meer volledig voor kan zorgen."

Wat zou je andere nog willen meegeven?

Milou: "Wanneer je een groot hart voor dieren hebt en sociaal bent zou ik dit aan iedereen aanbevelen. Je krijgt er zoveel waardering en liefde voor terug. Het is fantastisch!”.

Iets voor jou?

Zou je de hulp van één van Dierenbuddy kunnen gebruiken, of wil je na het verhaal van Milou zelf aan de slag gaan? Vul dan het formulier op de website van de Dierenbescherming in. Het Dierenbuddy initiatief is op dit moment actief in 19 gemeenten - en we kunnen jouw hulp goed gebruiken om uit te breiden over het hele land.

Dit vind je misschien ook interessant

  • Pleeggezin iets voor jou? | Hill's

    Het tijdelijk opvangen van een huisdier als pleegouder of gastgezin is een geweldig mooie manier om het leven van een dier te veranderen en tegelijkertijd te kijken of de rol van 'huisdiereigenaar' bij jou past. Dit zijn enkele tips voor als je overweegt je op te geven als pleeggezin.
  • Een huisdier adopteren? Een win-win situatie!

    Leer hoe je huisdieren in je voornemens voor Nieuwjaar kunt opnemen. Lichaamsbeweging, gezonder eten en het verlichten van stress zijn allemaal doelen die jij en je huisdier samen kunnen bereiken.
  • Hill’s Food, Shelter & Love programma | Hill's Pet Nutrition

    Met het Hill's Food Shelter & Love programma helpen we asieldieren met kwalitatieve voeding aan een tweede kans. Lees meer over onze activiteiten.
  • Dierenbuddy

    INSCHRIJVEN HILL'S UPDATE Voor veel ouderen of chronisch zieken zijn huisdieren van groot belang voor hun kwaliteit van leven. Met het ouder worden nemen functiebeperkingen vaak toe en wordt tegelijkertijd in veel gevallen het sociale netwerk kleiner.

Gerelateerde Producten

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Kip

    <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hondenvoer met Kip

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced™ Fitness Medium Chicken is samengesteld om de spieren en de gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
  • Sterilised Cat Adult Kattenvoer met Kip

    <p> Gesteriliseerde katten hebben drie keer meer kans op het ontwikkelen van overgewicht en urinewegproblemen. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Young Adult Sterilised Cat is speciaal samengesteld om aan de behoeften van gesteriliseerde/gecastreerde katten te voldoen. Samengesteld met klinisch bewezen anti-oxidanten en een unieke gewichtscontroleformule.</p><p> </p>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult 7+ Active Longevity™ Medium is samengesteld om een goede mobiliteit en gezonde vitale organen te blijven behouden. Met klinisch bewezen antioxidanten, glucosamine en chondroïtine uit natuurlijke bronnen.