Dierenbuddy in de praktijk - het verhaal van Annemarie & Spyke

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Dierenbuddy is het programma van de Dierenbescherming waarbij vrijwilligers aan mensen worden gekoppeld die hulp kunnen gebruiken met de verzorging van hun huisdier(en), bijvoorbeeld bij chronische ziekte of wanneer iemand op leeftijd is. Dit kan van alles zijn: van het uitlaten van honden tot het schoonmaken van een konijnenhok.

Zo kunnen mens en dier zolang mogelijk van elkaars gezelschap genieten. Voor dit interview spraken we met Annemarie van Zeelen, die bij Dierenbuddy terecht kwam met de hulpvraag voor haar hond Spyke. Een prachtig voorbeeld van wat Dierenbuddy kan betekenen door mens en dier samen te brengen!

Hoe ben je bij Dierenbuddy terecht gekomen?

Annemarie: "2 jaar geleden kreeg ik gezondheidsklachten door een bacterie in mijn knie. Hierdoor kon ik mijn hond Spyke niet meer de beweging geven die hij nodig had. Via een wijkverpleegster werd ik op Dierenbuddy geattendeerd. Vorig jaar kwam Milou in ons leven: een geweldige lieve meid, die elke dinsdagmiddag (en vaak ook nog in het weekend) trouw Spyke komt ophalen voor een grote wandeling. Mijn andere uitlaatbuddy heet Mirjam. Zo heeft Spyke 2 à 3 keer per week zijn vaste uitstapje. Het klikte meteen erg goed met beide."

"Alle lof voor alle Dierenbuddy's, de Dierenbescherming en Hill's die ervoor zorgen dat door hun inzet het leven voor dieren en baasjes een stuk aangenamer wordt." - Annemarie van Zeelen

Wat betekent jouw Dierenbuddy voor jou en Spyke?

Annemarie: "Voor mij betekent het erg veel: het gezellige contact met Milou en Mirjam, en dat ik weet dat mijn maatje Spyke in goede handen is. De band groeit alleen maar. Zo kreeg ik vorig jaar corona en was Milou mijn reddende engel, en kwam ze zelfs iedere dag langs om Spyke uit te laten."

Ook Spyke is dol op zijn uitlaatbuddy’s. Zo zegt Annemarie: “Hij heeft blijkbaar een inwendige klok die aangeeft dat ze eraan komen. Voor hem staat dan een heerlijke wandeling, of een bezoek aan de dierenwinkel op het programma.”

Hulp bij de verzorging voor Spyke

"Spyke heeft qua gezondheid een moeilijkere periode gehad met pijnstillers en medicijnen voor zijn schildklier, ook heeft hij last van artrose en moeten we op zijn gewicht letten. Spyke krijgt nu via het Dierenbuddy programma ook Hill's voeding, speciaal voor artrose. Het gaat nu gelukkig een stuk beter met hem dan 6 maanden geleden!"

Iets voor jou?

Zou je de hulp van een Dierenbuddy goed kunnen gebruiken, of wil je zelf aan de slag? Vul dan het formulier op de website van de Dierenbescherming in. Het Dierenbuddy initiatief is op dit moment actief in 19 gemeenten - en we kunnen jouw hulp goed gebruiken om uit te breiden over het hele land.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Pleeggezin iets voor jou? | Hill's

  Het tijdelijk opvangen van een huisdier als pleegouder of gastgezin is een geweldig mooie manier om het leven van een dier te veranderen en tegelijkertijd te kijken of de rol van 'huisdiereigenaar' bij jou past. Dit zijn enkele tips voor als je overweegt je op te geven als pleeggezin.
 • Een huisdier adopteren? Een win-win situatie!

  Leer hoe je huisdieren in je voornemens voor Nieuwjaar kunt opnemen. Lichaamsbeweging, gezonder eten en het verlichten van stress zijn allemaal doelen die jij en je huisdier samen kunnen bereiken.
 • Hill’s Food, Shelter & Love programma | Hill's Pet Nutrition

  Met het Hill's Food Shelter & Love programma helpen we asieldieren met kwalitatieve voeding aan een tweede kans. Lees meer over onze activiteiten.
 • Dierenbuddy

  INSCHRIJVEN HILL'S UPDATE Voor veel ouderen of chronisch zieken zijn huisdieren van groot belang voor hun kwaliteit van leven. Met het ouder worden nemen functiebeperkingen vaak toe en wordt tegelijkertijd in veel gevallen het sociale netwerk kleiner.

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattenvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline <span class='nowrap'>Optimal Care</span> is speciaal samengesteld om een optimale gezondheid te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en meer omega-3 vetzuren.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced™ Fitness Medium Chicken is samengesteld om de spieren en de gezonde vitale organen te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten, magere eiwitten en omega-3 vetzuren.
 • Sterilised Cat Adult Kattenvoer met Kip

  <p> Gesteriliseerde katten hebben drie keer meer kans op het ontwikkelen van overgewicht en urinewegproblemen. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Young Adult Sterilised Cat is speciaal samengesteld om aan de behoeften van gesteriliseerde/gecastreerde katten te voldoen. Samengesteld met klinisch bewezen anti-oxidanten en een unieke gewichtscontroleformule.</p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult 7+ Active Longevity™ Medium is samengesteld om een goede mobiliteit en gezonde vitale organen te blijven behouden. Met klinisch bewezen antioxidanten, glucosamine en chondroïtine uit natuurlijke bronnen.