De rol van voeding voor Margot en haar geleidehond Quixi

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Hill’s en het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) werken al jarenlang samen. Voor dit interview spraken we met Margot en haar geleidehond Quixi, die dankzij een plaatsing via het BCG bij haar terecht is gekomen.

Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Margot. Ik ben een geleidehondgebruikster en mijn geleidehond is Quixi. We hebben Quixi nu bijna 3 jaar bij ons. Quixi meer dan alleen een hulphond, ze is echt een volwaardig gezinslid.

Wat is de rol van het BCG geweest in de plaatsing?

Dankzij het BCG is Quixi is ons gezin terecht gekomen. Het BCG heeft schitterend werk geleverd met haar opleiding tot zeer goede blindengeleidehond. Ze is echt sterk in haar werk. Het was vanaf dag één ook een perfecte match.

“Quixi is meer dan alleen een hulphond, ze is echt een volwaardig gezinslid. Het was vanaf dag één ook een perfecte match.”

Welke voeding krijgt Quixi?

Quixi krijgt Hill’s i/d met kip, dit krijgt ze 2 keer per dag. Dit krijgen we via de dierenarts, of bestellen we online.

Hoe helpt het BCG in de opvolging met voeding?

Quixi wordt echt goed opgevolgd door het BCG qua voeding en gewicht. Telkens wanneer de trainer op huisbezoek komt, wordt ze gewogen. Ook bij elk dierenartsbezoek wordt ze gewogen en wordt dit doorgestuurd naar het BCG. Daarnaast is er regelmatig telefonische opvolging. Als er een probleem is, is de trainer altijd bereikbaar. Toch zijn ze, terecht, streng op het gewicht van de honden. Want zeg nu zelf: een te zware hulphond is zeker niet goed.