ALTIJD EEN STAP VOORMET VERANTWOORDE
VERPAKKINGEN

Hill’s Brand Horizon

Ons doel: in 2025 100% van al onze verpakkingen recyclebaar

Hill’s is een van de eerste diervoedingproducenten ter wereld die overstapt op volledig recyclebare verpakkingen voor droogvoer. We hebben dit baanbrekende, recyclebare verpakkingsmateriaal ontwikkeld in samenwerking met de leveranciers van onze droogvoer verpakkingen. Met ons merk Vet Essentials in Europa gaan we geleidelijk over op dit nieuwe, recyclebare verpakkingsmateriaal.

Hill's blikjes voor huisdieren

Alle Hill's blikken

Alle metalen Hill’s huisdiervoerblikken zijn volledig recyclebaar

Hill's kartonnen verpakkingen voor huisdierenvoeding

Karton

Vaak gebruikt in combinatie met omdozen en maaltijdzakjes

Hill's Vet Essentials zakken voor droogvoer voor huisdieren

Vet Essentials verpakkingen (alleen in Europa)

We gaan geleidelijk over naar nog meer recyclebare zakken

Wil je zeker weten of de zak van het droogvoer recyclebaar is? Kijk dan of een van deze codes erop staat

Onze recyclebare Vet Essentials zakken zijn gemaakt van plastic van type 4 (LDPE), een van de meest recyclebare soorten plastic. Je kunt LDPE in allerlei nieuwe dingen omtoveren, zoals bouwmateriaal en nieuwe verpakkingen.

Locatie van LDPE-label # 4 op de verpakking van dierenartsbenodigdheden
Hill's Science Plan en Prescription Diet droogvoer voor huisdieren

Wij willen meer goeds in de wereld

Ons plan is om in al onze productassortimenten en in andere landen recyclebare verpakkingen op te nemen, allemaal in het kader van de duurzaamheidsstrategie van ons moederbedrijf, Colgate-Palmolive.

Veelgestelde vragen

 • Ik weet niet zeker of ik de zakjes van mijn huisdiervoer in mijn land kan recyclen. Wat moet ik doen?

  De regels en voorschriften omtrent recyclen lopen uiteen in de verschillende landen. Neem contact op met de gemeente of een recyclingcentrum bij jou in de buurt voor vragen over de plaatselijke recyclevoorschriften of neem de onderstaande tips door.

 • Zijn jullie honden- en kattenvoerzakken biologisch afbreekbaar?

  Nee, deze zakken, en plastic in het algemeen, zijn niet biologisch afbreekbaar. Het LDPE-plastic dat we voor onze zakkens gebruiken is circulair: dat betekent dat je er nieuwe producten en verpakkingen van kunt maken.

 • Wat doen jullie om ervoor te zorgen dat de zakken daadwerkelijk bij recyclecentra kunnen worden ingeleverd?

  Heel veel. We nemen deel aan samenwerkingsverbanden en werken daarnaast over de hele wereld samen met branchepartners om circulair verpakkingsmateriaal steeds gangbaarder te maken. Dankzij tests in laboratoria en andere faciliteiten zorgen we ervoor dat het sorteren zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

 • Wat gebeurt er als een Hill’s zak wordt gerecycled?

  Zodra de zak in de recyclecyclus is opgenomen, gaat het naar een verwerkingscentrum. Daar wordt de zak gesorteerd en naar een herverwerker verstuurd, die het LDPE-materiaal tot kleine plastic korrels verwerkt. Van die korrels kunnen vervolgens weer nieuwe producten en verpakkingen worden gemaakt.

 • Waarom kunnen sommige zakken nu niet worden gereycled?

  We werken vanouds met flexibel plastic materiaal met een PET-laagje, omdat dat materiaal heel licht en robuust is. Die zakken bestaan uit verschillende laagjes plastic die aan elkaar zijn gelast. Daardoor kunnen veel verwerkingscentra dat soort zakken niet goed sorteren en afbreken en werken we eraan om in 2025 alleen nog maar 100% recyclebare verpakkingen te gebruiken. Dat duurt alleen wel even, omdat we de kwaliteit en veiligheid van ons voer niet op het spel willen zetten.

 • Zijn jullie producten geschikt voor upcycling?

  We vinden het fantastisch dat onze klanten onze verpakkingen maximaal gebruiken en van de vuilnisbelt houden. Ben je op zoek naar manieren om je honden- en kattenvoerzakken en -blikken te recyclen? Wij hebben een aantal leuke en handige upcyclingideeën voor je die je zelf kunt uitproberen.

Wil je meer weten over hoe en waar je kunt recyclen?

Kies hieronder jouw land voor meer informatie op lokaal niveau. De plaatselijke recyclingregels zijn van toepassing.

Foto van jongen die hond in het gras aaien

Een stap vooruit voor toekomstige generaties

Wij produceren al sinds 1907 huisdierenvoeding en weten als geen ander hoe waardevol een duurzaamheidsplan voor de lange termijn is.

Foto van vrouw kat binnenshuis aaien

Toegewijd om goed te doen

Ieder onderdeel van ons productieproces voldoet aan ethische, duurzaamheidsgerelateerde en maatschappelijke normen.

foto van wetenschapper die kwaliteit garandeert in een steriele omgeving

Een product waarop je kunt vertrouwen

Ontdek hoe we ervoor zorgen dat ons huisdiervoeding aan de strengste eisen op het gebied van voedingswaarden, veiligheid en smakelijkheid voldoet.

Hill's Pet Nutrition-logo

Aanbevolen door dierenartsen

Als marktleider op het gebied van baanbrekende voedingswetenschap en onderzoek is Hill's trots of het feit dat we door dierenartsen aanbevolen worden

100% tevredenheidsgarantie logo

100% tevredenheidsgarantie

Is je huisdier niet tevreden over ons voer? 100% TEVREDENHEIDGARANTIE op kwaliteit, consistentie en smaak. Niet goed, geld terug.

Geinteresseerd? Kijk hieronder voor onze specifieke producten