Katten en honden hebben net zoals mensen een evenwichtig darmmicrobioom nodig. Maar wat is het microbioom? Dit ecosysteem, dat zich in het spijsverteringskanaal van het huisdier bevindt, bevat miljarden verschillende micro-organismen - met zowel gewenste als ongewenste bacteriën die voor ieder huisdier uniek zijn. Door voeding te gebruiken om het microbioom van het huisdier in evenwicht te brengen, kunt u de overgang van een acute of chronische maag-darmziekte naar gezonde darmen beïnvloeden.

Het huisdier laten blaken
van gezondheid door
DE KRACHT VAN HET DARMMICROBIOOM

Maar wat is het microbioom, in eenvoudige taal uitgelegd? Het microbioom van het huisdier kunt u zien als een mini-ecosysteem dat een belangrijke rol speelt bij het in een gezond evenwicht brengen van niet alleen de spijsvertering van het huisdier, maar van zijn hele welzijn. Net zoals bij een gazon of tuin die u goed wilt laten groeien, moet u ervoor zorgen dat u planten kiest die in die unieke omgeving goed gedijen.

Met nieuwe inzichten in de gezondheid van het darmmicrobioom en voeding, weten we dat het gebruik van een dynamische combinatie van vezelrijke ingrediënten, inclusief prebiotica voor honden en katten, dit bestaande ecosysteem van het darmkanaal - het microbioom - kan ondersteunen en voeden.

Met meer dan tien jaar onderzoek naar de gezondheid van het microbioom is Hill's in de huisdiervoedingsector één van de marktleiders op het gebied van microbioomvoeding.

VERDER KIJKEN DAN DE TRADITIONELE AANPAK

Traditioneel werden huisdieren met spijsverteringsproblemen zoals chronische diarree of constipatie die goed reageren op vezels op een paar gangbare manieren aangepakt: dieetvoer op basis van vezels, probiotica voor honden en katten, en zelfgemaakte kip & rijst. Elke aanpak heeft zijn voor- en nadelen:

Dieetvoer op basis van vezels

Dieetvoer op basis van vezels

POSITIEVE PUNTEN:
Beïnvloedt de vochtbalans in de dikke darm van het huisdier om verschijnselen van spijsverteringsziekten tegen te gaan (honden: diarree, katten: constipatie)

NADELEN:

  • Kan langer duren voordat het werkt
  • Biedt mogelijk niet alle voordelen voor een gezonde spijsvertering
Probiotica voor honden en katten

Probiotica voor honden en katten

POSITIEVE PUNTEN:
Kan helpen bij acute diarree bij honden

NADELEN:

  • Pakt mogelijk niet de oorzaak aan
  • Niet gastheer-specifiek (werkt niet met het reeds bestaande darmmicrobioom van het huisdier)
Zelfgemaakte kip & rijst

Zelfgemaakte kip & rijst

POSITIEVE PUNTEN:
Mild voor de maag

NADELEN:

  • Evenwicht van voedingsstoffen
  • Problemen in verband met de bereiding

Een nieuwe benadering bij de aanpak van GI-problemen: HET MICROBIOOM

Onderzoek heeft uitvoerig aangetoond dat het darmmicrobioom van honden of katten aanzienlijke effecten op de gezondheid van hun spijsvertering kan hebben. Maar baanbrekende nieuwe wetenschap benadrukt de cruciale rol die het darmmicrobioom van honden of katten kan spelen, niet alleen bij hun reactie op spijsverteringsproblemen, maar ook bij het bepalen van hun algemene welzijn. Daarom opent het voeden en ondersteunen van het darmmicrobioom de deur naar nieuwe mogelijkheden voor een gezonde spijsvertering en daardoor meer welzijn.

Na meer dan tien jaar analyseren van het microbioom, is Hill's Pet Nutrition, wereldleider op fysiologie gebaseerde huisdiervoeding , toonaangevend geworden in onderzoek naar de gezondheid van het microbioom van huisdieren. Hill's gebruikt geavanceerde technologie om inzicht te krijgen in het darmmicrobioom, inclusief nieuwe methoden, zoals opeenvolgende technologieën van de volgende generatie. Door deze inzichten heeft Hill's ontdekt dat de gastro-intestinale gezondheid van huisdieren positief beïnvloed kan worden door voeding, zonder toevoeging van nieuwe, niet voor de gastheer specifieke bacteriën.

Met deze technologie zet Hill’s de gezondheid van het microbioom voorop bij de ondersteuning bij maag-darmproblemen, om op een natuurlijke manier een gezonde regelmatige stoelgang te bevorderen en het evenwicht van het eigen unieke darmmicrobioom van het huisdier te herstellen.

Bekijk voor meer informatie over het darmmicrobioom deze educatieve documentatie.

De documentatie in dit gedeelte is uitsluitend bestemd voor bevoegde dierenartsen, assistentes, paraveterinairen of studenten Diergeneeskunde.

Welcome to the World of the Gut Microbiome

Auteur: Iveta Becvarova, DVM, MS, DACVN

Het onderzoek maakt duidelijk dat een gezond darmmicrobioom vele voordelen voor de gezondheid biedt. Wat weten we over het darmmicrobioom, wat zijn de voordelen ervan en waarom is het belangrijk voor onze honden en katten?

MEER LEZEN

Dietary Influences on the GI Microbiome

Auteur: Dr. Jennifer Radosevic, PhD

In deze video krijgt u een inleiding over visies op het gastro-intestinale microbioom, de terminologie en hoe verschillende voedselingrediënten en voedingen invloed uitoefenen op microbiële biosystemen en de gezondheid van huisdieren.

BEKIJK DE VIDEO

Food is Love... for the GI Microbiome

Auteur: Dr. Jen MacLeay, DVM, PhD, Diplomate ACVIM

Kom meer te weten over praktische toepassingen voor dierenartsen en dierenartsassistenten met betrekking tot hoe voedingen en voermethoden het darmmicrobioom bij huisdieren beïnvloeden.

BEKIJK DE VIDEO

NU VERKRIJGBAAR Een baanbrekende innovatie die de gezondheid van het darmmicrobioom voorop zet bij gastro-intestinale problemen

Meer informatie

Raadpleeg uw dierenarts voor meer informatie en advies over wat het beste is voor de gezondheid van het darmmicrobioom van uw hond of kat