Onze geschiedenis

Geïnspireerd door een blindengeleidehond

In de late jaren 1930 reisde Morris Frank, een jonge blinde man, het land door met zijn blindengeleidehond Buddy, om Seeing Eye-honden te promoten. Buddy, een Duitse herder, leed echter aan nierfalen en daarom vroeg dhr Frank aan Dr. Mark Morris Sr. of hij hem kon helpen. Dr. Morris was ervan overtuigd dat de ziekte van Buddy het gevolg was van slechte voeding. Daarom ontwikkelde hij samen met zijn vrouw, Louise Morris, een nieuwe hondenvoeding in hun keuken. Louise en drie andere vrouwen bleven de voeding maken in de kelder van de familie Morris, en deden de voeding in Ball-potten. Raritan Ration B was de voorloper van Hill's™ Prescription Diet™ k/d™ Canine en is ontwikkeld voor honden met nierfalen en nierinsufficiëntie.

Dr. Morris verstuurde het voer per post naar dhr. Frank, die met Buddy het land door reisde. Maar tijdens het vervoer braken de potten vaak. Morris Frank regelde een levering van een paar duizend blikken en een met de hand bedienbare inblikmachine voor Dr. Morris. Vanaf toen zijn de medewerkers begonnen het voer in te blikken.

 

 

Een nieuwe samenwerking

In 1948 besteedde dr. Morris het inblikken van het voer uit aan Burton Hill van de Hill Packing Company in Topeka, Kansas, VS. Het voer kreeg een nieuwe naam, Canine k/d™, en dr. Morris gaf Hill toestemming om zijn dierenvoeding te produceren.

In de volgende jaren ging de samenwerking tussen Dr. Morris en de Hill Packing Company over in Hill's™ Pet Nutrition™. Het bedrijf bleef maar groeien en nieuwe therapeutische dieetvoedingen aan het Prescription Diet™ assortiment toevoegen. In 1951, toen er vier soorten Prescription Diet voedingen verkrijgbaar waren, zette Dr. Morris in Topeka een onderzoekslaboratorium op.

Onder de zoon van Dr. Mark Morris Jr.,  bleef Hill's Pet Nutrition de daaropvolgende tientallen jaren maar groeien. De jonge Dr. Morris merkte dat er een vraag was naar consistente dierenvoeding van hoge kwaliteit voor gebruik in onderzoek. Daarom ontwikkelde hij een voeding voor gezonde huisdieren. Vanaf 1968 was de voedingslijn verkrijgbaar via dierenartsen en huisdierprofessionals als Hill's™ Science Diet™. De lijn wordt nog steeds uitgebreid, en bestaat tegenwoordig uit meer dan 50 soorten huisdiervoeding voor veel levensfasen en speciale behoeften van gezonde huisdieren.

Hill's nu

In 1976 heeft de Colgate-Palmolive Company Hill's Pet Nutrition aangekocht. Nu is Hill's™ hondenvoer en kattenvoer verkrijgbaar in 86 landen over de hele wereld. In 1999 bereikte de omzet van het bedrijf 1 miljard dollar, en dat bedrag stijgt nog ieder jaar. Wereldwijd bevelen dierenartsen de voeding aan en ze voeren hun eigen huisdieren meer Hill's -producten dan andere merken dierenvoeding.

In het Hill's Pet Nutrition Center in Topeka, Kansas, VS, werkt een groep dierenartsen en gecertificeerde specialisten in voeding en inwendige geneeskunde samen met een team gezelschapsdieren, om voedzame en smaakvolle voeding te ontwikkelen. Ieder gezelschapsdier heeft een team dat zorgt voor schone, grote leefruimtes, ruimte om te bewegen, een behendigheidsparcours en andere mensen en dieren als gezelschap. Dit centrum van wereldklasse beschikt ook over een volledig uitgeruste dierenkliniek die is gecertificeerd door de American Animal Hospital Association (AAHA) en die werkt volgens de hoogste huidige normen voor dierenklinieken voor kleine dieren.

Ook nu zet Hill's Pet Nutrition de traditie van zorg, die in 1939 is begonnen, met één opmerkelijke dierenarts, voort. Onze Prescription Diet™, SciencePlan™ en Ideal Balance™ voeding is de beste hondenvoeding en kattenvoeding die verkrijgbaar is.

®/™ Seeing Eye is een handelsmerk in eigendom van Seeing Eye, Inc. Ball is een handelsmerk van de Ball Corporation.