Voerschema puppy: hoe vaak en hoeveel voer ik mijn pup?

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Gefeliciteerd met je nieuwe familielid! Als je je pup een vliegende start wil geven, speelt voeding een belangrijke rol. Puppy’s groeien immers heel snel en verbruiken ontzettend veel energie. Daarom hebben ze hoogwaardig voer nodig. Zo pak je het aan.

De eerste puppyvoer periode: 6 tot 12 weken

  • Allereerst: investeer in goede voeding. Jonge puppy’s hebben namelijk voer nodig dat ze ondersteunt bij hun hoge energiebehoefte, goede spiergroei en optimale ontwikkeling van de botten en de hersenen. Een kwalitatief puppyvoer bevat de juiste hoeveelheid eiwitten, mineralen, DHA en vitaminen die je puppy helpen op het juiste tempo te groeien.
  • We raden aan om je pup in deze periode 4 keer per dag te voeren.
  • Laat je puppy langzaam wennen aan kauwen: als je je puppy brokken geeft, voeg dan water toe aan het voer, om de brokjes iets zachter te maken.

Het voerschema van een pup van 3 tot 6 maanden

  • Wanneer je puppy 4 maanden oud is, kan je het aantal voermomenten terugbrengen naar 3 per dag. 
  • Zie je dat het ‘babybuikje’ en de molligheid langzaam verdwijnen? Dan is je puppy langzaam volwassen aan het worden. Maak dan de porties iets groter.

Hoevaak en hoeveel eet een puppy van 6 tot 12 maanden?

  • Vanaf een leeftijd van 6 maanden, kan je overgaan tot 2 keer per dag voeren.
  • Overstappen op volwassen voer? Kleine en middelgrote rassen kan je overzetten wanneer ze 12 maanden zijn. Grote of reuzenrassen stappen soms pas op de leeftijd van 18 maanden over. Overleg met je dierenarts wat het beste is voor jouw puppy.
  • Om van voer soort te veranderen, meng je het huidige voer met een kleine hoeveelheid van het nieuwe voer. Je verlaagt dan geleidelijk de hoeveelheid van het ‘oude’ hondenvoer, terwijl je steeds meer van het nieuwe hondenvoer toevoegt.  Neem een week de tijd om gefaseerd over te stappen en maag-darmproblemen zo te helpen voorkomen.
  • Laat je je maatje in deze periode castreren of steriliseren? Houd er rekening mee dat het energieniveau van je hond dan lager wordt. Ook kan daardoor de stofwisseling vertragen. In beide situaties kan je hond sneller overgewicht krijgen. Pas de portiegrootte en het type voer dus goed aan op de behoeften van je maatje. 

Maar we weten: zoveel honden, zoveel voedingsbehoeften. Twijfel je? Je dierenarts adviseert je graag over wat het beste is voor jouw pup; hoeveel voer je je puppy moet geven en wat het beste puppyvoer is voor zijn beste eerste jaar. 

“Ontdek ook onze puppyvoer-calculator. Deze kan je helpen om een goed voerschema op te stellen.”

We wensen jou en je nieuwe maatje veel geluk samen!

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

  • Hill's Science Plan Medium Puppyvoer met Kip

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Medium Chicken is samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
  • Hill's Science Plan Small & Mini Puppyvoer met Kip

    <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small& Miniature is samengesteld om de immuniteit te ondersteunen en voor een gezonde ontwikkeling van hersenen, spieren en botten.</p><p></p><p><strong></strong> </p><p></p>
  • Hill's Science Plan Large Breed Puppyvoer met Kip

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
  • Hill's Science Plan Puppy Natvoer met Kip

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoury Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.