[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Voedselallergieën

Wat zijn voedselallergieën of voedselintoleranties?

food

Voedselallergieën zijn het gevolg van overgevoeligheid voor bepaalde elementen in de voeding. Als uw hond iets eet waar zijn lichaam slecht op reageert, komt er histamine in het lichaam vrij. Dit kan een jeukende huid, algemene roodheid van de huid of spijsverteringsproblemen zoals braken en diarree veroorzaken.

Als uw hond een voedselintolerantie heeft, kan het probleem te maken hebben met een onderliggende ziekte. Het is ook mogelijk dat uw hond de enzymen die nodig zijn voor de vertering van zijn voedsel niet heeft.

De enige manier om een voedselallergie bij uw hond vast te stellen, is door eliminatievoeding te gebruiken. Eliminatievoeding minimaliseert het risico op een allergie en helpt u dus te ontdekken of de allergie wordt veroorzaakt door elementen in de gebruikelijke voeding van uw hond. Uw dierenarts zal aanbevelen om uw hond gedurende een bepaalde periode allergeenvrije voeding te laten eten. Volg de instructies van uw dierenarts nauwkeurig op. Het geven van andere soorten voeding kan tot slechte resultaten leiden.

Hoe wordt een voedselallergie bij honden aangepakt?

receptor

Gehydrolyseerde eiwitten zijn te klein om zich aan receptoren te binden. Daardoor veroorzaken ze geen histamineafgifte en dus ook geen allergieën.

Voedselallergieën worden bijna altijd veroorzaakt door eiwitten in de voeding. Als uw hond een eiwit eet waarvoor hij allergisch is, verbindt het eiwitmolecuul twee gevoelige receptormoleculen in het lichaam waardoor histamine wordt afgegeven.

Er zijn twee hoofdmanieren om voedselallergieën aan te pakken.

Hydrolysatie verkleint de eiwitmoleculen tot een grootte die geen reactie veroorzaakt en bovendien de voedingswaarde intact laat. De mate van hydrolysatie wordt gemeten in eenheden die dalton genoemd wordt. Hoe lager de waarde, hoe beter. De eiwitmoleculen in gewone hondenvoeding hebben een grootte van ongeveer 12.000 dalton. Het is bekend dat kleine eiwitten van maar 4.500 dalton al allergische reacties veroorzaken. Het grootste gedeelte van het eiwit in Hill’s™ Prescription Diet™ z/d™ ULTRA, een sterk gehydrolyseerde voeding, is kleiner dan 3.000 dalton.

Een nieuwe eiwitbron is een eiwit dat uw hond waarschijnlijk nog nooit eerder gegeten heeft. De receptormoleculen in zijn lichaam zijn er niet gevoelig voor, dus is het onwaarschijnlijk dat het een allergische reactie veroorzaakt. In Hill’s™ Prescription Diet™ d/d™ bijvoorbeeld, zitten eiwitten van zalm, eend, lam en hert.

HOE KAN HILL'S HELPEN?

[ ↑ skip to content ↑ ]