[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Qualitytime
doorbrengen
met uw kleine
hond

Nieuw ontwerp
Beste smaak
ooit*

De speeltjes en accessoires inpakken en wegwezen! Zo zorgt u voor onvergetelijke herinneringen met uw hond...

Uw kleine hond
begrijpen

Kleine rassen zijn anders dan andere honden. Van hun kleine formaat tot aan hun grote persoonlijkheid: kleine honden zien de wereld vanuit een ander perspectief ... Ontdek hun kijk op de wereld met onze handige tips.

Handleiding voor eigenaren

Het juiste speeltje
voor uw hond kiezen

Samen spelen is een belangrijke gelegenheid voor uw hond om wat aan lichaamsbeweging te doen, om mentaal gestimuleerd te worden en de band tussen u en hem te versterken!

Alle speeltjes die u uw hond geeft, moeten de juiste vorm en grootte hebben en in goede staat zijn:

Speeltjes die te klein zijn kunnen verstikkingsgevaar opleveren en kunnen worden ingeslikt door uw hond

Touw, lint en elastiek kunnen interessant zijn voor uw hond maar zijn geen goede speeltjes

Vermijd alle speeltjes waar stukken vanaf gebeten kunnen worden (zoals plastic ogen op een knuffeldier)

Een goede regel om te onthouden bij elk speeltje is dat het moet worden vervangen als het begint te rafelen of uit elkaar te vallen

Wilt u zo veel mogelijk plezier van uw speeltjes hebben? Geef ze dan niet allemaal tegelijkertijd. Geef uw hond gewoon een paar speeltjes en wissel ze om de paar weken om zodat ze nieuw en interessant blijven voor uw hond.

Stijl en accessoires
voor uw hond

Hondenkleding en andere accessoires worden steeds populairder en kleine honden kunnen kleding dragen om hun persoonlijkheid te onderstrepen en er trendy uit te blijven zien.

Kleding

Als u ervoor kiest om uw hond aan te kleden, neem dan functionele kleding, zoals dingen die uw hond warm houden. Uiteraard moet u uw hond niets aantrekken wat een gevaar voor zijn gezondheid kan opleveren.

Sieraden

Van diademen tot halsbanden en van kettingen tot enkelbandjes ... sieraden voor kleine honden kunnen er schattig uitzien, maar houd in de gaten of uw hond er niet op kauwt waardoor hij gewond kan raken of ze zou kunnen inslikken.

Transportbox voor huisdieren

Transportboxen zijn er in alle soorten, maten en kleuren, en de meeste hebben raampjes met ventilatie voor uitzicht en frisse lucht. Kies er een die groot genoeg is zodat uw hond er gemakkelijk in past, maar die klein genoeg is om tijdens het lopen niet heen en weer geslingerd te worden.

Uw kleine hond meenemen
tijdens een autorit

Of het nu een klein ritje is of een reis door het hele land, uw kleine hond kan op reis de perfecte passagier zijn. Neem wat extra voorzorgen en jullie kunnen zij-aan-zij een hele leuke tijd onderweg beleven.

Help uw hond te wennen aan autorijden door eerst wat kleine ritjes dichtbij te maken voordat u een langere reis onderneemt. Voor lange ritten is de beste keuze een goed geventileerde korf die u vastmaakt met snelbinders of een veiligheidsgordel.

Denk aan het risico van hitte in de auto voor uw kleine hond of dwerghond.
Een auto kan in de lente of zomer heel snel in een oven veranderen.

  • Laat uw hond bij warm of heet weer niet alleen in uw auto achter, ook niet voor een minuutje. De temperatuur in de auto stijgt snel en vormt een ernstig gevaar voor uw hond
  • Zwaar hijgen of onophoudelijk likken kunnen een waarschuwing zijn dat u moet stoppen in de schaduw en wat water moet geven

Vergeet niet om plezier te hebben samen, en als u langere tijd weggaat, om uw hondenvoeding en voerbak mee te nemen!

[ ↑ skip to content ↑ ]