[ ↓ skip to navigation ↓ ]

De verzorging
van uw kleine hond

Nieuw ontwerp
Beste smaak
ooit*

Houd uw hond gezond en vrolijk met onze eenvoudige tips over gewichtscontrole en verzorging, en lees hoe uw dierenartsbezoek optimaal verloopt en hoe u allergieën en andere seizoensgebonden problemen op afstand houdt.

Vier stappen naar
een gezondere
hond

Gewichtscontrole is van essentieel belang voor een lang, gezond leven omdat zelfs een beetje extra gewicht al een probleem kan zijn voor kleine honden.
Volg deze vier stappen op om de gezondheid en het welzijn van uw kleine hond te ondersteunen.

Waarschuwing: met betrekking tot pups van kleine rassen of dwergrassen:

een afslankplan is nooit een veilige optie voor pups, tenzij uw dierenarts het aanbeveelt. Als u zich zorgen maakt over het gewicht van uw pup, ga dan naar uw dierenarts. Begin nooit zomaar met hondenvoeding voor gewichtscontrole.

Het verzorgen en in bad doen van uw kleine hond

Als u uw hond zelf verzorgt, kunt u aardig wat geld besparen. Bovendien kan het borstelen en in bad doen van uw hond een leuke activiteit zijn voor zowel u als uw hond als u onze eenvoudige tips opvolgt.

Ontdek hoe

Uw dierenartsbezoek
ten volle benutten

Door uw hond regelmatig te laten controleren, leren uw hond en uw dierenarts elkaar beter kennen. Er is echter veel te zien, te ruiken en te horen, en er zijn mensen en dieren die nieuw en vreemd kunnen zijn, dus volg onze eenvoudige tips op om deze bezoekjes voor u en uw hond gemakkelijker te maken.

Meer informatie

Allergieën en andere hinderlijke seizoensgebonden problemen

Dezelfde pollen en hetzelfde huisstof die allergische reacties veroorzaken bij mensen, veroorzaken vaak ook bij kleine honden allergische dermatitis. Dit is een ontsteking van de huid die tot likken, krabben en soms zelfs haaruitval kan leiden. Bovendien bezorgt het uw hond veel ongemak.

Hartwormen

Hartwormen worden overgebracht door steekmuggen. Uw dierenarts kan een preventief middel tegen hartworm voorschrijven, en de aangewezen tests en een preventieschema voor uw hond aanbevelen. Raadpleeg onmiddellijk uw dierenarts als u vermoedt dat uw hond hartwormen heeft.

Vlooienbestrijding

Er zijn veel nieuwe, uiterst effectieve topische en orale producten verkrijgbaar om uw hond tegen vlooien te beschermen. Vaak stofzuigen verwijdert de vlooieneitjes uit tapijt en vloerkleden (gooi de stofzuigerzak meteen weg). Uitwassen van de deken/het kussen van uw hond wordt ook geadviseerd.

Teken

Teken zijn nare kleine parasieten die infectieziekten zoals ehrlichiose en de ziekte van Lyme verspreiden. Elke eigenaar zou de huid van zijn kleine hond goed in de gaten moeten houden. Verwijder eventuele teken zo snel mogelijk en draag handschoenen tijdens het verwijderen.

[ ↑ skip to content ↑ ]