[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Waarom Eet Mijn Hond Poep?

Bruine puppy die de grond besnuffelt

"Waarom eet mijn hond poep?" Dat is geen gekke vraag van huisdiereneigenaren.

Als uw hond dit afval als een maaltijd beschouwt, dan is het logisch om verward te zijn -en een beetje walging te voelen als u zich afvraagt waarom hij die behoefte heeft. Zo vreemd als dit gedrag kan lijken, is het toch eigenlijk heel normaal. "Coprofagie" is het eten van feces, en is een gemeenschappelijk gedrag voor vele dieren, in het bijzonder honden. Lees meer hieronder.

Groeiende Honden Zijn Nieuwsgierig

Hoewel we niet precies weten waarom uw hond wil dineren met uitwerpselen van andere dieren, zou het gewoon een kwestie van ontdekken kunnen zijn. Uw poep etende puppy zou aangetrokken kunnen zijn door de sterke geur. Misschien kan hij het reeds eerder gegeten voedsel ruiken. Er is misschien geen enkele andere reden waarom uw hond uitwerpselen eet dan louter nieuwsgierigheid, en honden verkennen de wereld nu eenmaal met hun neus en mond.

Hondenmoeders Wassen Hun Baby’s

Een hond die net is bevallen van een nieuw nest puppy’s zal haar nakomelingen likken om ze schoon te maken en ze voeden terwijl ze zich aan de omgeving aanpassen. Tijdens het likken zal de moeder onvermijdelijk poepresten van haar puppy’s binnenkrijgen. Dit gedrag is normaal en moet zichzelf corrigeren zodra de puppy’s voor zichzelf beginnen te zorgen.

Tekortkomingen in het Dieet

"Hij is niet speciaal nieuwsgierig en hij heeft geen puppies, dus waarom eet mijn hond dan poep?" Afhankelijk van de omstandigheden kan dit misschien zijn door ondervoeding. Men denkt dat honden die een beperkt dieet, met een tekort aan vitamines en mineralen hebben, de uitwerpselen van andere dieren eten om te compenseren. Maar als uw hond een evenwichtig hondenvoer zoals Hill's Ideal Balance eet, en de dierenarts heeft hem duidelijk gezond verklaard, dan is ondervoeding waarschijnlijk niet de oorzaak van de interesse van uw hond in poep. Het is nog steeds een goed idee om uw dierenarts goed op de hoogte te houden van wat er met uw hond gebeurt. En als dit een nieuw gedrag is, dan wordt aangeraden dat u uw dierenarts contacteert voor een bezoek.

Angst Kan Uw Hond Vreemde Dingen Laten Doen

Heeft u uw hond vele malen gestraft vanwege poepen op een plek waar hij dat niet mocht, zoals in uw slaapkamer? Als uw hond bang is van de gevolgen nadat hij gepoept heeft, dan zal hij misschien wel zijn poep op eten om het bewijsmateriaal te verbergen. Als dit regelmatig gebeurt, kan uw hond in feite een drang ontwikkelen om te blijven zoeken naar uitwerpselen om op te eten. De beste manier om dit gedrag in te tomen is een goede zindelijkheidstraining. Als een hond een ongevalletje in de woning heeft door ziekte of slecht weer, dan moeten de uitwerpselen snel verwijderd worden vóór die opgegeten kunnen worden.

Hoe Stopt U Dit

De eenvoudigste manier om er zeker van te zijn dat uw hond stopt met het eten van poep is om alle poep onmiddellijk te verwijderen. Als u een kat hebt, plaats de kattenbak dan op een plaats waar u hond er niet bij kan. Hebt u een baby in huis, dan moeten alle gebruikte luiers weggegooid worden in een afgesloten vuilnisbak waar uw hond niet bij kan. Heeft uw hond ongevalletjes binnenshuis? Beperk zijn toegang tot bepaalde delen van uw huis zodat u weet waar het kan gebeuren, en waar u hem beter kunt observeren.

Natuurlijk is de kans groter dat hij poep zal eten wanneer u met hem gaat wandelen; maar zorg ervoor dat hij altijd aangelijnd aan de leiband is. Als u ziet dat hij snuffelt aan feces van andere dieren, hou hem dicht bij u. Wanneer uw hond zich ontlast, verwijder zijn poep onmiddellijk.

Vergeet niet dat, net zoals met zoveel ander ongewenst gedrag, het belangrijk is om uw hond niet te straffen voor dit gedrag, omdat hij niet altijd de associatie van het slechte gedrag met de straf kan maken. In plaats daarvan kunt u beter gebruik maken van basisbevelen en zeg iets zoals “afblijven”. Dat hem zal helpen beter te begrijpen dat dit gedrag onaanvaardbaar is, en zal hem leren dit niet meer te doen in de toekomst. Als u echter nog steeds bezig bent hem te trainen om dit gedrag te vermijden dan is het de moeite waard om ademverfrissende traktaties bij de hand te hebben—vooral als u een hond hebt die ervan houdt natte kussen te geven! U had waarschijnlijk niet gedacht dat de training van uw hond het stoppen van eten van poep zou inhouden, maar de relatie met uw hond is vol van allerlei soorten avontuur!

Bio van de auteur:

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila gelooft in de kracht van het woord en hoe een bericht het beoogd publiek kan informeren -en zelfs kan transformeren. Haar werk bestaat uit interviews, ghostwriting, blog posts en creatieve non-fictie. Erin is een geek voor SEO en alle zaken die te maken hebben met sociale media. Ze studeerde af aan Fairfield University met een M.F.A. in Creatief Schrijven. U kunt haar vinden op Twitter @ReinventingErin of via http://erinollila.com.

[ ↑ skip to content ↑ ]