[ ↓ skip to navigation ↓ ]

De veranderende behoeften van katten op leeftijd

Sommige oudere katten hebben meer aanleg voor gewichtstoename en obesitas. Hoewel ze misschien minder gaan eten, lijken ze toch aan te komen. In dat geval is het belangrijk de kat door de dierenarts te laten onderzoeken op aandoeningen die samenhangen met gedragsveranderingen, een tragere stofwisseling en verminderde lichamelijke activiteit.

Gewichtstoename kan leiden tot verschillende medische aandoeningen (onder andere aan het hart, de luchtwegen, de urinewegen, de huid en de gewrichten) die bij oudere katten nog ernstiger kunnen zijn. Door over te stappen op een caloriearmere voeding en de hoeveelheid voeding te wegen, kunt u uw kat helpen af te vallen.

Er zijn ook oudere katten die een normale hoeveelheid voer eten, maar juist gewicht verliezen. Dit kan te maken hebben met een onderliggende aandoening aan bijvoorbeeld het hart, de schildklier of de alvleesklier (suikerziekte).

Andere katten kunnen minder eten en afvallen door pijnlijke paradontale aandoeningen (tanden en het tandvlees) of nieraandoeningen.

Iedere abnormale verandering bij uw oudere kat dient u te bespreken met uw dierenarts.

Om uw kat op leeftijd zo lang mogelijk gezond te houden, is het belangrijk om aan haar specifieke voedingsbehoeften te voldoen. Met anti-oxidanten en visolie worden bijvoorbeeld de vitaliteit en een gezonde hersenfunctie ondersteund en een gecontroleerd mineralengehalte helpt de nieren en urinewegen gezond te houden.

Een voeding die speciaal is afgestemd op de behoeften van een kat op leeftijd helpt ouderdomsverschijnselen te bestrijden. De nieuwe Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing/Voor een gezonde oude dag is verkrijgbaar als droogvoer en als natvoer met een smaak waar uw kat dol op is.

Lees meer over de voeding van Hill’s die speciaal is samengesteld voor de kat op leeftijd.

[ ↑ skip to content ↑ ]