[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Liefde gaat door de maag

Als u een te zwaar huisdier heeft, bent u niet alleen. Bijna de helft van de honden en katten in Nederland zijn te zwaar omdat hun baasjes denken dat 'liefde door de maag gaat'.

Hoe komt het dat bijna de helft van de Nederlandse huisdieren te zwaar zijn? Uit onderzoek* van Hill's blijkt dat we de liefde die we voor onze dieren voelen, uiten door ze wat lekkers te geven: 1 op de 7 (14%) van de hondeneigenaren geeft hun hond elke dag kliekjes van het eten en 37% van alle honden- en katteneigenaren geeft hun huisdier élke dag honden- of kattensnoepjes. Veel baasjes realiseren zich niet dat hun dieren (veel) te zwaar zijn, met gezondheidsrisico’s van obesitas tot gevolg. Zouden de huisdieren een gezond gewicht hebben, dan zouden ze veel energieker en beter af zijn.

Het lijkt erop dat huisdierbezitters (uit onwetendheid) geen actie ondernemen om hun dieren te laten afvallen. 78% zou dat echter wel doen als hun dierenarts hen daarop zou wijzen. Aan de hand van een eenvoudig onderzoek kan de dierenarts vaststellen of een huisdier een gezond gewicht heeft. Als het dier te zwaar is, kan in overleg een afslankprogramma worden gestart.

Wat hoort uw huisdier te wegen? Met deze online tool kunt u het ideaalgewicht van uw huisdier berekenen.

*Alle cijfers, tenzij anders aangegeven, werden aangeleverd door YouGov Plc. De totale steekproefgrootte was 1.008 volwassenen. Veldwerk werd uitgevoerd tussen 13 en 15 mei 2013. De enquête werd online uitgevoerd. De gegevens zijn gewogen en zijn representatief voor alle Nederlandse volwassenen (van 18 jaar en ouder).

[ ↑ skip to content ↑ ]