[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Geef je hond met de feestdagen liefde cadeau!

De feestdagen zijn een ideale gelegenheid om je vrolijke viervoeter extra veel liefde te geven - hier volgen wat tips om de feestdagen nog fijner te maken voor je hond.

  • Geef liefde in plaats van calorieën! Eenvoudig maar waar: samen iets leuks doen is het allerbeste cadeau, zowel voor je hond als voor jou. Kies een leuke en interactieve activiteit, bijvoorbeeld spelen met een nieuw speeltje of een frisbee. Dat levert uren speelplezier op en helpt de onderlinge band te versterken. En jullie krijgen meteen wat beweging. Door teveel snacks te geven, krijgt je hond vaak lege calorieën binnen en kan hij buikklachten krijgen, dus kies je snackmomenten zorgvuldig uit, en ga voor lichte snacks in kleine hoeveelheden. Bepaalde etenswaren voor de mens kunnen ook giftig zijn voor huisdieren, dus kun je ze beter vermijden.
  • Verstop dat lekkers! Om verder in te gaan op het bovenstaande punt: veel dingen die wij eten (zoals chocolade, sommige noten, gerechten met uien of rozijnen, botten die splinters kunnen vormen, enz.) kunnen giftig of gevaarlijk zijn voor huisdieren, dus het is belangrijk om deze buiten het bereik van dat nieuwsgierige natte neusje te houden, vooral tijdens de feestdagen, als er extra veel lekkers in huis is. Let op: als hij er met zijn neus of poten bij kan, dan is het voor hem, dus alles moet zorgvuldig worden opgeborgen. Wees extra voorzichtig met kinderen of visite in huis, omdat zij niet altijd weten dat de dingen die wij eten gevaarlijk voor honden kunnen zijn. Deze 'buiten het bereik'-regel geldt ook voor andere verleidelijke dingen als kaarsen en ingepakte cadeaus.
  • Maak die kerstmaaltijden bijzonder! Deze tijd van het jaar wordt er volop genoten van bijzonder eten als gevulde kalkoen, oliebollen, koekjes, gebakjes enz. – heerlijk, maar niet bepaald geschikt voor huisdieren. Geef je favoriete viervoeter dit jaar zijn eigen smakelijke snack door zijn gewone brokjes te vervangen door een speciale feestvariant: Blikjes van Hill's™ om van te watertanden! Met een aantrekkelijk aroma, een werkelijk fantastische smaak en een zachte textuur die helemaal nieuw voor hem is, komt hij vast en zeker in de feeststemming. Kijk eens naar Science Plan™ en Ideal Balance voor een breed assortiment aan blikvoer voor gezonde huisdieren, of naar Prescription Diet™, heerlijk blikvoer dat speciaal is ontwikkeld voor specifieke gezondheidsbehoeften.
  • Help je hond om zich prettig te voelen Als jij de feestdagen al hectisch vindt, hoe moet je hond zich dan voelen? Met stormachtig weer, feesten, vuurwerk, nieuwe indrukken en geuren, volop gezelligheid en chaos in huis tijdens de feestdagen – en nieuwe huisregels (zoals 'blijf uit de buurt van de boom!') – kan de winter veel stress opleveren. Zorg dat je hond een veilig verstopplekje heeft om zich terug te trekken bij lawaai of drukte. Honden trekken zich vaak terug in hun bench, onder het bed of onder een stoel, dus zorg ervoor dat zijn favoriete verstopplek bereikbaar is of maak een speciaal plekje voor hem en bescherm zijn recht op privacy en rust als hij zich terugtrekt.
[ ↑ skip to content ↑ ]