[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Geef je kat met de feestdagen liefde cadeau!

De feestdagen zijn een ideale gelegenheid om je zijdezachte vriend(innet)je extra veel liefde te geven - hier volgen wat tips om de feestdagen nog gezelliger te maken voor je kat.

  • Geef liefde in plaats van calorieën! Je kat zou haar neusje niet optrekken voor een stukje van de kerstkalkoen, maar wat ze echt graag wil, is erbij horen met de kerst - ze wil gewoon meegenieten van de gezelligheid. Voor een kat draait tenslotte altijd alles om haar. Verwen haar dit jaar eens op een andere manier dan met eten. Bijvoorbeeld met een zelfgemaakt kerstspeeltje (altijd blijven opletten, natuurlijk!) in de vorm van een tol of een kerstsokje gevuld met haar favoriete kattenkruid. Cadeaupapier en strikjes zijn ook geweldige speeltjes, maar pas op dat ze geen lintjes, stukjes plakband of andere kleine voorwerpen inslikt. Deze cadeaus zijn veel leuker dan extra eten, en het voordeel is dat ze calorieën verbrandt in plaats van opslaat.
  • Verstop de buit! Een andere reden om dit jaar liefde te geven in plaats van eten is dat veel dingen die wij eten giftig voor katten kunnen zijn of haar in ieder geval buikpijn zullen geven. Verstop de chocolade en kalkoenbotten en versier het huis niet met giftige planten zoals de amaryllis, lelie of poinsettia (kerstster). Andere kerstspullen die buiten het bereik van je kat moeten blijven zijn die o-zo-aantrekkelijke glinsterende kerstversiering in de boom en rond het huis (breekbaar), kaarsen (de vlammetjes zijn onweerstaanbaar voor een nieuwsgierige kat) en ingepakte cadeaus die er gewoon om vrágen om te worden opengekrabd. Zo bescherm je niet alleen je spullen, maar ook de gezondheid van je kat.
  • Maak die kerstmaaltijden bijzonder! In plaats van de kat een bordje te geven van je eigen kerstmaaltijd (wat gegarandeerd buikklachten geeft), kun je haar beter verwennen met iets waarvan ze echt geniet en waar ze achteraf geen spijt van krijgt. Blikjes en maaltijdzakjes van Hill's zijn een ideale kerstmaaltijd voor je kat – je kunt zelfs kiezen uit een reeks van hartige smaken die passen bij wat de rest van het gezin eet.
  • Keep Bescherm haar tegen stress en gevaar Met alle gezelligheid en chaos rond de feestdagen, kun je gemakkelijk vergeten dat niet iedereen aan het feestvieren is. Je kat vindt de voortdurende drukte, het lawaai, de nieuwe geuren en geluiden en de verstoring van haar routine misschien heel naar. Onze zijdezachte viervoeters geven vaak de voorkeur aan een rustig, voorspelbaar leven. De kinderen zijn overdag thuis, er is vaker bezoek, er klinkt muziek, er zijn feestjes, de deurbel gaat vaker en er wordt vaker schoongemaakt (vooral de stofzuiger vinden veel katten eng): al deze dingen kunnen zelfs de meest stoïcijnse kat van streek maken. Help haar ontspannen te blijven, bijvoorbeeld door het huis geleidelijk te versieren in plaats van in één middag, en door haar altijd toegang te geven tot veilige, rustige en verborgen plekjes waar ze zich kan terugtrekken (en waar haar privacy wordt gerespecteerd), en door ervoor te zorgen dat niemand haar per ongeluk naar buiten laat als ze dat niet gewend is of als er vuurwerk wordt afgestoken.
[ ↑ skip to content ↑ ]