[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Spijsverteringsproblemen bij honden met voedselovergevoeligheid

Voedselovergevoeligheid is een reactie op iets wat uw hond heeft gegeten en dat niet goed door zijn lichaam wordt geaccepteerd. Bepaalde ingrediënten worden dan gewoon niet verdragen door het spijsverteringskanaal van de hond. Met als resultaat nogal veel opruimwerk. Braken en diarree zijn de meest voorkomende symptomen, maar er kunnen ook andere verschijnselen optreden zoals winderigheid, gewichtsverlies of maaggerommel. Voedselovergevoeligheid komt vrij vaak voor bij honden.

Elke hond is uniek, en elke voedselovergevoeligheid is dat ook. Sommige ingrediënten worden goed verdragen en jaren met plezier gegeten. Sommige honden ontwikkelen echter een gevoeligheid voor een bepaald ingrediënt en kunnen dat dan niet meer verdragen.

Vaak moeten er dan verschillende ingrediënten worden uitgeprobeerd om erachter te komen welk ingrediënt de reactie veroorzaakt, maar u kunt ook direct overgaan op minder vaak gebruikte eiwit- en koolhydraatbronnen waarmee uw hond nog niet regelmatig in contact is gekomen. Nieuwe eiwit- en koolhydraatbronnen zullen minder snel een overgevoeligheidsreactie uitlokken. De oplossing voor voedselovergevoeligheid is soms gewoon een kwestie van overgaan op een nieuwe voeding.

Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ Sensitive is dan een goede keuze: het ondersteunt de aanpak van voedselovergevoeligheid en helpt spijsverteringsproblemen beperken. De licht verteerbare ingrediënten kalmeren de maag en veroorzaken zelden voedselovergevoeligheidsreacties. i/d™ Sensitive heeft een hoge energiedichtheid, zodat u kleine porties kunt geven om de maag wat te ontlasten, terwijl uw hond toch de voedingsstoffen en energie binnenkrijgt die hij nodig heeft om gezond te blijven.

Vergeet niet: als uw hond diarree heeft of braakt, moet u altijd eerst naar de dierenarts gaan. Het kunnen symptomen van voedselovergevoeligheid zijn, maar ook van iets ernstigers zijn.

[ ↑ skip to content ↑ ]