[ ↓ skip to navigation ↓ ]

De meest gestelde vragen worden beantwoord door onze dierenarts

Na het lezen van de informatie op deze website weet u een stuk meer over gewrichtsproblemen bij honden in het algemeen en specifiek hoe Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ uw hond kan helpen. Hier vind u een selectie van veelgestelde vragen die bezorgde hondeneigenaren online aan onze dierenarts hebben gesteld en het advies dat zij hebben gekregen.

Heeft mijn hond Hill's Prescription Diet j/d Mini Canine nodig?

Als u een kleine hond heeft (gewicht van minder dan 10kg wanneer hij/zij volwassen is) en hij heeft gewrichtsproblemen, dan kan het zijn dat uw dierenarts Hill's Prescription Diet j/d Mini Canine aanbeveelt, speciaal samengesteld met een kleiner brokje voor honden met een kleinere kaakstructuur het bevat dezelfde wetenschappelijk bewezen ingrediënten en voordelen als de reguliere j/d.

Hoe vaak komen gewrichtsproblemen voor bij honden?

Gewrichtsproblemen komen bij ongeveer 1 op de 5 honden voor1. Hoewel bijna de helft van deze gevallen bij grote honden voorkomt, kunnen gewrichtsproblemen bij iedere hond voorkomen. Met name Duitse Herders, Rottweilers, Labrador Retrievers en Golden Retrievers lopen een verhoogd risico, maar ook kleinere rassen zoals de Shetlandse schaapshond.

Heeft mijn hond Hill's Prescription Diet j/d Reduced Calorie Canine nodig?

Als uw hond overgewicht heeft of aanleg heeft om aan te komen en hij heeft last van gewrichtproblemen die veroorzaakt of verergerd worden door datzelfde overgewicht, dan kan uw dierenarts Hill's Prescription Diet j/d Reduced Calorie Canine aanbevelen .Het bevat dezelde wetenschappelijk bewezen ingrediënten en voordelen als de reguliere j/d, maar heeft een lager caloriegehalte.

Moet ik mijn hond nog zijn oude voeding geven én j/d?

Nee, Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ is een dagelijkse, volledige voeding van hoge kwaliteit .Niet alleen helpt het uw hond met zijn mobiliteitsprobleem, maar het is ook nog eens erg lekker ! We zijn zo overtuigd van de lekkere smaak,dat we zelfs een 100% garantie geven. Mocht uw hond Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ niet lekker vinden, dan kunt u het gewoon terugbrengen naar de dierenarts en vergoeden we u 100% van de aankoopprijs.

Hoe lang blijft j/d goed?

De nieuwe verrpakkingen van Hill's zijn hersluitbaar zodat het product altijd vers blijft en de lekkere smaak behouden blijft en de lekkere smaak behouden blijft. Een eenmaal geopende zak is 60 dagen houdbaar.

Hoeveel j/d moet ik mijn hond per dag geven ?

Op de zijkant van iedere Hill's Prescription Diet verpakking staat een gemakkelijk overzicht . Dat toont de optimale voedingsportie voor de leeftijd, ras en gewicht van uw hond. De te geven hoeveelheid voer kan minder zijn dan u verwacht. Omdat onze voeding hoogwaardige voedingsstoffen bevat en gemakkelijke verteerbaar is hoeft u minder te geven. Hierdoor gaat een zak Hill's Prescription Diet langer mee en zijn de kosten per dag lager!

Hoe moet ik mijn hond overschakelen van zijn huidige voeding naar j/d?

Zoals iedere overgang in voeding, dient u j/d geleidelijk te introduceren over een periode van 5-7 dagen. Meng toenemende hoeveelheden van de nieuwe voeding met de oude voeding die u geleidelijk aan afbouwt totdat u alleen nog maar Hill's Prescription Diet j/d geeft.

Hoe snel kan ik zien of j/d een verschil maakt?

95% van de honden laat een verbetering zien in slechts 21 dagen. Afhankelijk van de mate van gewrichtsproblemen van uw hond, zijn er verschillende manieren waarop uw hond weer de oude, energieke en acteve hond wordt. Hij kan wellicht weer traplopen of de auto weer inspringen. Hij kan enthousiaster zijn om te gaan wandelen en het tempo beter vasthouden of minder mank lopen na een wandeling. Het kan ook zo zijn dat het u opvalt dat hij makkelijker staat of zit, met name wanneer hij zijn behoefte doet. In het algemeen zal hij waarschijnlijk beter slapen en zijn oude eetlust weer hebben.

2. Fritsch D, Allen TA, Dodd CE, et al. Dose-titration effects of fish oil omega-3 fatty acids 1 in osteoarthritic dogs. Unpublished.

Is j/d verkrijgbaar als droogvoer en als blikvoer ?

Ja, j/d is verkrijgbaar in blikjes van 370 gram en als droogvoer in de formaten 2kg, 5kg en 12kg. Uw hond kan dus van j/d genieten op iedere manier die hij lekker vindt. j/d Reduced Calorie is alleen verkrijgbaar als droogvoer in de formaten 4 kg en 12 kg.

Mijn hond heeft medicijnen voorgeschreven gekregen van de dierenarts. Is het veilig om hem daarnaast j/d te geven?

j/d™ is zodanig samengesteld dat het volledig veilig is in combinatie met medicijnen. U dient echter altijd uw dierenarts te raadplegen wanneer u de voeding of medicatie van uw hond verandert.

Waar kan ik Hill's Prescription Diet j/d kopen ?

U kunt Prescription Diet j/d alléén bij uw dierenarts kopen. We vinden het namelijk belangrijk dat alleen een dierenarts, die de specifieke gezondheidssituatie en geschiedenis van uw hond kent, een aanbeveling voor deze voeding kan geven.

Is het waar dat honden vegetariërs zijn ?

Nee, honden zijn alleseters, dus ze kunnen zowel vlees als groenten eten. Maar als het nodig zou moeten zijn, kan een hond op alleen vegetarische mamatlijden leven.

Vraag

Hoe lang duurt het voordat ik verbetering zie bij mijn hond nu ik hem Canine j/d geef?

Antwoord

95% van de honden laat een verbetering zien in slechts 21 dagen. Sommige honden verbeteren zelfs nog na deze tijd, waardoor het iets langer kan duren voordat u de volledige verandering ziet.

Vraag

Hoeveel moet ik mijn huisdier voeden?

Antwoord

Zoals eethoeveelheden verschillen bij mensen, zo verschilt dit ook bij dieren. Op de verpakkingen van Hill's voer vindt u voedingsrichtlijnen die u helpen om de juiste hoeveelheid voeding voor uw huisdier te bepalen. Houdt u er wel rekening mee dat dit slechts richtlijnen zijn en dat deze bedoeld zijn als uitgangspunt. Het is noodzakelijk voor de gezondheid van uw huisdier dat zijn lichamelijke gesteldheid regelmatig wordt gecontroleerd en wanneer nodig de voedingshoeveelheid aangepast.

Vraag

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Antwoord

Idealiter dient u uw hond iedere 3 maanden to ontwormen. Vraag uw dierenarts wat de beste behandelwijze is. Omdat sommige wormen ook mensen kunnen infecteren is het belangrijk dat u zich houdt de aanbeveling van uw dierenarts.

Vraag

Is Canine j/d naast droogvoer ook verkrijgbaar in blikjes? Ik denk dat mijn hond het natvoer mist.

Antwoord

Ja, j/d is verkrijgbaar in blikjes van 370 gram en als droogvoer in de formaten 2kg, 5kg en 12kg. Uw hond kan dus van j/d genieten op iedere manier die hij lekker vindt. j/d Reduced Calorie is alleen verkrijgbaar als droogvoer in de formaten 4 kg en 12 kg.

Vraag

Kan ik mijn huisdier tafelrestjes geven?

Antwoord

Het geven van tafelrestjes kan leiden tot een overdaad of tekort aan bepaalde voedingsstoffen, wat naar verloop van tijd ervoor kan zorgen dat uw huisdier gezondheidsproblemen krijgt. Hieronder vindt u enkele gezonde tussendoortjes die u kan geven aan uw huisdier.

Tussendoortjes voor huisdieren die Prescription Diet™ r/d™ of w/d™ voeding krijgen:

1/4 kopje worteltjes - 17 calorieën
1/4 kopje boontjes - 9 calorieën
1/4 appel - 12 calorieën
10 brokjes Prescription Diet r/d Canine droog - 4 calorieën
10 brokjes Prescription Diet r/d Feline droog - 6 calorieën

Vraag

Is het mogelijk om Prescription Diet j/d droog en natvoer gelijktijdig te voeren?

Antwoord

Ja, u kunt j/d droog en natvoer gelijktijdig geven. 370 gram natvoer staat gelijk aan 135 gram droogvoer per dag. Hoe dan ook, het is belangrijk om vooraf met uw dierenarts te bespreken wat het beste is voor uw huisdier.

Vraag

Mijn zwarte labrador is 14 maanden oud en ze springt altijd tegen mensen aan wanneer die bij ons thuis komen. Hij springt ook tegen me aan als ik stop met praten tegen mensen wanneer we uit wandelen zijn.

Antwoord

Wij adviseren altijd om een afspraak te maken met een hondentrainer, aangezien zij de experts zijn. Wat je verder kan doen is simpelweg een stap terugdoen wanneer hij springt en "af" zeggen, beloon hem uitbundig wanneer hij met alle 4 de poten op de grond staat. Als je weet dat er vrienden gaan komen, wees voorbereid en zorg ervoor dat de hond zit als ze binnenkomen. Als dit lukt moet je hem wederom uitbundig belonen.

Vraag

Mijn dierenarts heeft geconstateerd dat mijn hond overgewicht heeft en heeft hem op dieet gezet. Hij vertelde me dat hij meer moet bewegen, hoe krijg ik dit voor elkaar, naast de dagelijkse wandeling?

Antwoord

Wandelen met weerstand: ga een met uw hond op verschillende ondergronden lopen zoals zand, sneeuw, rotsen of door ondiep water

Actieve wandeling: gebruik natuurlijke objecten als je aan het wandelen bent zoals bankjes, omgevallen bomen, greppels waar de hond overheen kan springen, onderdoor kan kruipen of op kan balanceren.

Apporteren: het apporteren van een bal of speeltje is een uitstekende oefening voor uw hond. U kunt het zwaarder maken door het speeltje weg te gooien op een heuveltje of trap. Gooi nooit met stokken aangezien deze kunnen versplinteren en verwondingen kunnen veroorzaken.

Voor meer tips over beweging en gewichtscontrole voor uw kat klik hier.

Vraag

Ik wil graag Hills Science Plan proberen. Hoe kan ik het beste overstappen zodat mijn hond geen problemen krijgt ?

Antwoord

Stap geleidelijk over gedurend een periode van 7 dagen. Men toenemende hoeveelheden van het nieuwe voer met afnemende hoeveelheden van het oude voer, totdat na 7 dagen alleen nog Hill's Science Plan gevoerd wordt.

Vraag

Wat is het verschil tussen Prescription Diet™ en Science Plan™ voeding?

Antwoord

Hill's Prescription Diet™ voeding is ontwikkeld om dieren te helpen die te kampen hebben met medische problemen .Hill's Science Plan™ voeding is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van gezonde huisdieren gedurende verschillende levensstadia. Prescription Diet is alleen verkrijgbaar via de dierenarts, terwijl Science Plan verkrijgbaar is via de dierenarts en dierenklinieken en in dierenspeciaalzaken. Hill's maakt geen Science Plan producten welke gebruikt kunnen worden ter vervanging van Prescription Diet producten.

Vraag

Hoe moet ik Hill's producten bewaren, vooral als het warmer weer wordt?

Antwoord

Bewaar Hill's producten altijd op een droge, koele plaats. De temperatuur mag niet beneden 10 graden Celsius zijn of boven 32 graden Celsius. Producten in blik kunnen niet ingevroren worden. Als een blik eenmaal geopend is, kunt u het het beste afgedekt bewaren in de koelkast en binnen 5 tot 7 dagen voeren aan uw huisdier. Hill's™ Prescription Diet™ Feline a/d™ kan maximaal 36 uur afgedekt in de koelkast bewaard worden.

Vraag

Waarom is mijn Duitse Dog al een 'oudere' hond, terwijl hij pas 5 jaar oud is ?

Antwoord

De Duitse Dog wordt gezien als een zeer groot ras, aangezien ze meestal 50 kg of meer wegen. Daardoor zijn ze gevoeliger voor skelet- en gewrichtsproblemen. Ze hebben daarom een voeding nodig die hen helpt gezonde gewrichten te behouden en hen ook helpt om de tekenen van voortijdige veroudering te voorkomen.
Science Plan Canine Mature Adult voor grote rassen (Large Breed) bevat een superieure Anti-oxidanten formule die helpt het immuunsysteem te beschermen en tevens helpt de gewrichten gezond te houden en ontstekingen te voorkomen. Daarnaast bevat het L-Carnitine, dat helpt om het gewicht van de hond gezond te houden, waardoor er ook minder druk op de gewrichten van de hond ontstaat.

Vraag

 

Antwoord

 

[ ↑ skip to content ↑ ]