[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Denk aan beweging

De mobiliteitsproblemen van de ene hond zijn die van de andere niet en sommige honden zullen sneller baat bij j/d™ hebben dan andere. Maar stijve gewrichten zijn zelden een reden om uw hond niet meer te laten bewegen. Sterker nog, rustig aan bewegen is juist erg goed voor uw hond. Dit zorgt namelijk dat zijn gewrichten vrij kunnen blijven bewegen en het houdt hem op gewicht.Houd uw hond in vorm

Als uw hond te zwaar is, dan worden zijn gewrichten extra belast. In zo'n geval kan uw dierenarts Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ Reduced Calorie Canine voorschrijven om uw hond op gewicht te houden terwijl hij aan zijn mobiliteit werkt.

Gecontroleerde lichaamsbeweging

Als hij alle vrijheid krijgt, zal een hond meestal vrolijk rondrennen tot zijn gewrichten het niet meer aankunnen. En achteraf betaalt hij dan de tol in de vorm van pijn en mankheid. Als u hem een beetje laat rennen en vervolgens aan de lijn doet en rustig verder wandelt, dan hebt u meer controle over zijn lichaamsbeweging. Zo krijgt uw hond voldoende beweging om zijn energie te verbranden en zijn gewrichten soepel te houden, zonder schade aan te richten.

Bent u bang dat uw hond te veel beweegt? Vraag uw dierenarts dan naar een goed sportplan voor uw hond.

Beweging voor uw hond: wat u wel en niet moet doen

Probeer eens hydrotherapie

Kijk eens of er bij u in de omgeving hydrotherapie voor honden is. Dit is een geweldige manier om de spieren van uw hond te versterken met lichte oefeningen die de gewrichten niet te zwaar belasten. Bovendien is het een ontzettend leuke manier om de band met uw huisdier te versterken.
De meeste honden zijn gek op water en zelfs de honden die er niet zo veel om geven, zullen het heerlijk vinden om samen met u in een drijfvest rond te spartelen in een verwarmd zwembad.

Laat de hond niets doen dat de gewrichten ineens zwaar belast

Als uw hond last heeft van stijve gewrichten, laat hem dan zo min mogelijk doen waarbij zijn gewrichten plotseling zwaar belast worden. Ook al vindt uw hond het nog zo leuk om in de lucht te springen om daar een tennisbal te vangen, de harde landing is heel slecht voor zijn al pijnlijke gewrichten.
Laat hem ook niet ineens wegrennen vanuit stilstand, bijvoorbeeld om een tak of bal te gaan halen. Alle trucjes waarbij de hond op zijn achterpoten gaat staan, zijn ook helemaal uit den boze.

[ ↑ skip to content ↑ ]