[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Uw puppy wordt volwassen

Uw puppy wordt volwassen

Dog and FoodAls uw puppy één jaar oud is, is hij een volwassen hond. Hij gedraagt zich misschien nog als een ondeugende puppy, maar zijn behoeften zijn veranderd. Hij is nu volgroeid en heeft daarom voer voor volwassen honden nodig dat alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bevat die hij nodig heeft.

Volwassen honden verbruiken niet zoveel energie als puppy's. Uw hond loopt dus het risico om te zwaar te worden als u hem voer voor puppy's blijft geven. Uw dierenarts zal u graag adviseren over de voedingsbehoeften van uw hond en u een geschikt voer voor volwassen honden aanbevelen. Het is het beste om geleidelijk, gedurende een periode van 5 tot 7 dagen, over te stappen op het nieuwe voer. Zo kan hij gewend raken aan de verandering in smaak en consistentie.

Als u niet wilt gaan fokken met uw hond is het verstandig om sterilisatie of castratie te overwegen. Uw dierenarts zal u graag uitleggen wat de voordelen van sterilisatie of castratie zijn voor uw hond. Bovendien zal hij of zij u alles vertellen over de procedure en wat u na de operatie kunt verwachten.

Wanneer uw puppy ongeveer 14 maanden oud is, zal uw dierenarts u ook aanraden om de inentingen te herhalen om zo de bescherming tegen allerlei ziekten te verlengen. Dit is tevens een goed moment om te controleren of uw hond nog op schema ligt wat betreft de bescherming tegen parasieten, zoals de behandeling tegen vlooien en wormen.

Nu uw hond groter en gespierder is, is het belangrijk dat hij voldoende beweging krijgt om gezond en fit te blijven. Beweging zorgt er niet alleen voor dat uw hond lichamelijk in goede conditie blijft, het zal er ook voor zorgen dat hij geestelijk actief, gezond en gelukkig blijft.


[ ↑ skip to content ↑ ]