[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Nieuw voer voor een volwassen hond introduceren

Nu uw puppy bijna een volgroeide hond is, is het de bedoeling dat u zijn normale puppyvoer vervangt voor wat meer volwassen voer, omdat dit voer beter voorziet in zijn behoeften.

Nieuw voer moet altijd geleidelijk worden geïntroduceerd - zelfs als uw puppy of hond ervan lijkt te houden - omdat dit de kans op maagproblemen aanzienlijk vermindert. Veranderingen in de voeding beïnvloeden verschillende dieren op verschillende manieren, dus het is belangrijk om voorzichtig om te springen met deze verandering. Honden zijn over het algemeen niet gewend aan verandering. Het kan zijn dat uw hond wat hulp nodig heeft wanneer hij ander voer krijgt, vooral als hij gewend is aan één bepaald soort voer. Het kan ook zo zijn dat uw hond gewend is aan gevarieerde voeding, maar op advies van de dierenarts speciaal voer nodig heeft. Dit kan een klinische reden hebben, bijvoorbeeld een allergie, nierziekte of de noodzaak om gewicht te verliezen.

Doe uw voordeel met de volgende suggesties om zo de overgang tussen de soorten voer te vergemakkelijken:

  • Introduceer het nieuwe voer geleidelijk gedurende 5 tot 10 dagen.
  • Verhoog de hoeveelheid van het nieuwe voer elke dag met ongeveer 10%, terwijl u tegelijkertijd de hoeveelheid van het oude voer met 10% vermindert. Doe dit net zo lang totdat u alleen nog maar het nieuwe voer voert.
  • Vermijd het voeren van koud voer
  • Verander, indien nodig, de structuur van het blikvoer door een klein beetje warm water toe te voegen. Op deze manier wordt het voer wat zachter en is het gemakkelijker om het oude voer met het nieuwe voer te mengen
  • Laat u niet verleiden om wat van uw eigen eten aan de nieuwe voeding toe te voegen. De meeste honden zullen dan alleen nog maar geïnteresseerd zijn in uw eten. Dit kan op de lange termijn een slechte gewoonte worden
  • Zorg ervoor dat er altijd een bakje met schoon en vers water klaarstaat.
  • Honden moeten niet worden uitgehongerd tijdens het introduceren van het nieuwe voer.
  • Als het erg moeilijk is om uw hond aan het nieuwe voer te laten wennen, neem dan contact op met uw dierenarts of dierenartsassistente om te zien of zij extra tips voor u hebben.

Als uw hond ander voer nodig heeft in verband met een medische aandoening, is het belangrijk om het advies te volgen van uw dierenarts. Eetlust kan worden beïnvloed door ziekten, dus praat met uw dierenarts om te zien of hij of zij een speciaal voedingsadvies voor uw hond heeft.

[ ↑ skip to content ↑ ]