[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Zeven Spijsverteringsproblemen bij Honden & Hoe Aanpakken

Voelt uw hond zich niet zo lekker? Misschien heeft hij wel last van één van de vele spijsverteringsproblemen bij honden? Braakt hij, of merkt u dat de ontlasting anders is, dan kan hij last hebben van zijn maag-darmsysteem of van zijn spijsvertering.

Meer informatie

Honden & voeding

Al 32.000 jaar leeft, werkt, evolueert en eet de hond zij aan zij met de mens.
Onze huisdieren zijn het product van duizenden generaties mensenliefde en zorg en zijn daardoor gaan eten zoals wij dat doen: een breed scala aan het beste wat de natuur te bieden heeft.
Net zoals wij niet kunnen overleven op biefstuk alleen, hebben onze honden nood aan een evenwichtige voeding bestaande uit voedzame mineralen, vitamines, proteïne en koolhydraten.

Meer informatie

Maak een gewoonte van honden-fitnesss

De lente komt eraan! Het is tijd om weer lekker in beweging te komen. Wij denken dat uw hond ook staat te springen om naar buiten te gaan en de lente te ruiken! Maar voordat u nu de riem pakt, hebben we eerst nog een aantal goede fitnesstips voor jullie allebei. Start nu met goede gewoonten. En vergeet niet een mooie, zonnige selfie te maken en in te sturen!

Meer informatie

Stress bij onze honden: suggesties voor het omgaan met stress

Veel honden leiden een heel fi jn leven met een zacht bed, lekkere snacks en alle aandacht. Maar ondanks dit comfort en onze goede zorg, ervaren ze ook vaak stress.

Meer informatie

Voorkom het opspelen van gewrichtsproblemen in het najaar

Terwijl de natuur zich klaarmaakt voor een najaarsdutje spelen gewrichtsproblemen juist vaak op wanneer de luchtvochtigheid en de temperatuur daalt. Hier zijn 3 tips om de terugkeer van gewrichtsproblemen bij uw hond deze herfst te helpen voorkomen.

Meer informatie

Verwen uw hond met de feestdagen - zonder dat hij aankomt

Onze huisdieren verdienen het ook om verwend te worden met de feestdagen, maar met al dat lekkers dat voortdurend rondgaat, liggen de extra grammetjes op de loer. Hier volgen enkele tips om uw hond deze maand slank en fit te houden…

Meer informatie

Wat zijn symptomen van voedselovergevoeligheid bij honden?

Net als bij mensen, zijn er bepaalde ingrediënten die het spijsverteringskanaal van een hond in sommige gevallen niet goed kan verdragen. Wat zijn de symptomen als u vermoedt dat uw hond overgevoelig is voor bepaalden ingrediënten?

Meer informatie

Gids voor de kleine hond

Het valt niet te ontkennen dat (zeer) kleine honden en dwerghonden speciaal zijn. Ze zijn schattig, knuffelig en klein genoeg om bijna overal mee naar toe te nemen. Ze leven meestal ook langer dan grotere honden. Door zijn grootte hebben onze klein(st)e viervoeters bepaalde unieke behoeften, iets om als eigenaar rekening mee te houden. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje.

Meer informatie

Kleine hond, grote eetlust?

Wist u dat 41% van alle honden in Europa van een klein ras is? Dit aantal groeit jaarlijks met 7%!1 Sommige rassen zijn gevoelig voor overgewicht met daaraan verbonden gezondheidsrisico's.

Meer informatie

Voordelen van sterilisatie of castratie van uw hond

Steriliseren of castreren van uw hond heeft voordelen, en brengt ook bepaalde veranderingen met zich mee.

Meer informatie

Wat kunt u doen aan de spijsverteringsproblemen van uw huisdier?

Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.

Meer informatie

Het kiezen van een dierenarts voor uw hond

Naast u en uw familie is de dierenarts van uw hond de belangrijkste persoon in zijn leven. De dierenarts is immers verantwoordelijk voor zijn gezondheid gedurende zijn hele leven. Dus hoe kiest u een dierenarts die de best mogelijke zorg biedt? Eén van de beste manieren om een dierenarts te vinden, is door middel van de aanbeveling van een vriend.

Meer informatie

Met uw hond naar de dierenarts

Al is het alleen maar voor een regelmatige controle, een vaccinatie of omdat uw hond ziek is of pijn heeft, er komt een tijd dat u uw hond moet meenemen naar de dierenarts. Een bezoek aan de dierenarts kan een stressvolle ervaring zijn voor uw hond. Er zullen tal van vreemde bezienswaardigheden, geuren, geluiden, mensen en dieren zijn. Er zijn echter een aantal dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat het bezoek aan de dierenartsenpraktijk voor zowel u als uw hond op een comfortabele en stressvrije manier verloopt.

Meer informatie

Omgaan met hondenvlooien

Weinig dingen kunnen zo frustrerend zijn voor hondenbezitters als hondenvlooien. Ze kunnen pijnlijke beten geven en in sommige gevallen ziektes overdragen. Een uitbraak is vervelend, maar niet onoverkomelijk en met een klein beetje werk kunnen ze behandeld en voorkomen worden.

Meer informatie

Een spijsverteringsprobleem is de meest voorkomende reden om een dierenarts te bezoeken

Het belonen van uw hondHet is belangrijk dat u goed let op de spijsvertering van uw hond. Mocht u het idee hebben dat hij last heeft van spijsverteringsproblemen zoals diarree of braken, ga dan langs bij uw dierenarts.

Meer informatie

Heeft uw hond een gevoelige maag?

Honden kunnen last hebben van een gevoelige maag en kunnen aanleg hebben voor het krijgen van spijsverteringsproblemen. Bepaalde rassen zoals Duitse herders, zijn gevoeliger hiervoor dan andere rassen. Er zijn een aantal symptomen die aangeven dat uw hond een moeilijke spijsvertering heeft.

Meer informatie

Vuurwerk zonder angst

Vuurwerk is een leuk onderdeel van veel speciale gebeurtenissen door het jaar heen. Helaas zijn de harde knallen en de felle flitsen vaak beangstigend voor uw huisdieren .

Meer informatie

De risico’s van overmatig zoutgebruik

Zout is een belangrijk ingrediënt in de voeding van uw hond en speelt een cruciale rol voor zijn gezondheid. Zout (of natrium chloride) handhaaft het lichaamsvocht en is nodig voor het functioneren van de organen en het zenuwstelsel.

Meer informatie

Beloon uw hond het hele jaar door - niet alleen tijdens de kerstdagen

Iedereen houd van een beloning op zijn tijd en zeker met de kerstdagen in het vooruitzicht. En alhoewel het verleidelijk is om uw hond tafelrestjes te geven, veel menselijke voeding kan gevaarlijk zijn voor uw hond.

Meer informatie

Wat moet ik doen aan het overgewicht van mijn hond?

Net als voor u en mij is het ook voor een hond gemakkelijk om wat ongewenste pondjes erbij te krijgen. Honden met overgewicht hebben helaas een kortere levensverwachting en leiden een minder gelukkig leven.

Meer informatie

Tandheelkundige zorg voor honden

Geloof het of niet, de tandverzorging van uw hond is net zo belangrijk als de zorg voor uw eigen gebit. Goede tandverzorging is cruciaal voor de algehele gezondheid van uw huisdier. Plak en Tandsteen De combinatie van speeksel, eiwitten, bacteriën en voedseldeeltjes vormen samen een geleidelijke opbouw van plak die op de tanden achterblijft.

Meer informatie

Huidallergieën

Huidallergieën zijn niet ongewoon bij huisdieren, en dezelfde pollen en huisstof die allergische reacties veroorzaken bij mensen kunnen hetzelfde effect hebben op honden. Allergische dermatitis is een ontsteking van de huid en kan veroorzaakt worden door vele dingen, maar het eindresultaat is over het algemeen hetzelfde; een ongemakkelijke hond die niet kan stoppen met likken en krabben.

Meer informatie

Zomerse warmte

Wat fijne zomerse warmte en zonlicht kan ons allemaal een boost geven na een lange winter, maar veel huisdieren hebben speciale zorg nodig om ervoor te zorgen dat ze veilig genieten van het warme weer. Verbranden Elk gedeelte van de huid met een dunne bedekking van haar loopt het risico op verbranding. Ga er niet vanuit dat uw huisdier verstandig zal zijn - velen zullen niet eens de schaduw opzoeken wanneer het erg warm is.

Meer informatie

Een gezonde huid en een gezonde vacht

Een belangrijk onderdeel van het in conditie houden van uw hond, is ervoor te zorgen dat hij een gezonde huid en een gezonde vacht heeft. De hoeveelheid zorg die uw hond nodig heeft zal variëren, maar alle honden moeten een goed verzorgingsregime hebben. Er zijn tal van zaken die een variëteit aan verzorgingsdiensten aanbieden tegen een eerlijke prijs.

Meer informatie

Bijen- en wespensteken

Alle honden zijn nieuwsgierig en houden ervan om te rennen en achter dingen aan te jagen… inclusief insecten! Meestal leidt zowel de bijen- als de wespensteek alleen tot wat pijn en irritatie bij uw hond. Als hij echter al meerdere malen is gestoken, of is gestoken in zijn mond of keel, dan kan het gevaarlijk zijn en is een uitstapje naar de dierenarts vereist. Het is niet het kleine gaatje in de wond dat de pijn van een steek veroorzaakt, maar de kleine hoeveelheid gif die is geïnjecteerd.

Meer informatie

Betekent een droge neus een zieke hond?

Bezorgde eigenaren vragen vaak of een droge neus een zieke hond betekent. Het antwoord daarop is kort gezegd 'nee'. Er zijn vele redenen waarom uw hond een droge, warme neus kan hebben en deze hoeven niets te maken te hebben met zijn gezondheid.

Meer informatie

Is chocolade giftig voor honden?

Kan het waar zijn? Is chocolade giftig voor honden? Het antwoord is 'ja'. Het gevaar voor uw hond hangt echter af van het soort chocolade, de grootte van de hond en de opgegeten hoeveelheid.

Meer informatie

Zwangerschap bij honden

Als u niet van plan bent om met uw hond te fokken, dan is het altijd het beste om haar te steriliseren. Als u echter de beslissing hebt gemaakt om haar puppy's te laten krijgen, dan staat u een groot avontuur te wachten.

Meer informatie

Loopse honden

Teven zijn "loops" wanneer ze aangekomen zijn bij het vruchtbare gedeelte van hun voortplantingscyclus. Deze loopsheid duurt gemiddeld 3 weken en een hond wordt meestal iedere 6 tot 8 maanden loops. De meeste rassen hebben hun eerste loopsheid wanneer ze ongeveer 6 maanden oud zijn, maar dit kan ook eerder of later zijn.

Meer informatie

Is uw hond kieskeurig?

U voert uw hond het meest voedzame en smakelijke eten dat er is, en hij ruikt en likt er alleen maar aan. Het is tijd voor zijn volgende maaltijd, maar hij eet niet. Het lijkt erop dat u een kieskeurige hond heeft! U denkt misschien dat uw hond verscheidenheid in zijn eten wil of nodig heeft.

Meer informatie

Eerstehulp-tips

Laten we hopen dat uw puppy zich nooit ernstig zal verwonden, maar energiek en dartel als hij is, zal hij zo nu en dan vast wel een paar schrammetjes oplopen en dan is het handig als u wat weet van eerstehulpverlening. Verkeersongelukken Als uw puppy betrokken is geweest bij een verkeersongeval, moet u onmiddellijk de dierenarts bellen. Uw puppy is misschien in shock en kan onvoorspelbaar reageren. Behandel hem daarom zorgzaam en benader hem met trage bewegingen.

Meer informatie

Het juiste hondenspeelgoed

Honden houden van spelen, zowel met hun eigenaar als alleen. Speeltijd is voor hen een belangrijke gelegenheid om te bewegen, te genieten van de geestelijke stimulatie en om een band met u op te bouwen! Zorg er dus voor dat u het juiste hondenspeelgoed in uw bezit heeft, want dit is van essentieel belang voor hun plezier en veiligheid.

Meer informatie

1. Euromonitor International. Dog population in Europe; 2012, variation 2008/2012.

[ ↑ skip to content ↑ ]