[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Veelgestelde vragen

Hier staan enkele veelgestelde vragen over honden met maag-darm aandoeningen, diarree, pancreatitis en andere spijsverteringsstoornissen, met daarbij de antwoorden van onze gespecialiseerde dierenartsen. Bespreek de individuele toestand van uw hond met uw dierenarts.

Waardoor krijgt mijn huisdier spijsverteringsproblemen?

In de meeste gevallen worden spijsverteringsproblemen veroorzaakt doordat het huisdier te veel eet, verkeerde voeding eet (zoals bedorven eetwaren), iets eet wat een reactie veroorzaakt, of zijn voedsel te snel en zonder te kauwen opschrokt. Met een beetje hulp raken de meeste huisdieren relatief snel van dit soort problemen verlost. Sommige huisdieren hebben echter aandoeningen die langer duren en nooit helemaal lijken te verdwijnen, of die regelmatig weer opkomen. Raadpleeg in zulke gevallen uw dierenarts.

Lees verder

Wat moet ik doen als mijn huisdier last heeft van braken en diarree?

Als uw huisdier last heeft van braken of diarree, geef het dan tijdelijk geen voedsel en laat het enkel kleine slokjes water drinken totdat het braken stopt. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als het huisdier zich niet goed lijkt te voelen, blijft braken of als er bloed in het braaksel of de diarree zit. Als het braken en de diarree na 24 uur zijn afgenomen, vraag uw dierenarts dan advies over het voeren van kleine hoeveelheden licht verteerbare voeding zoals Hill's™ Prescription Diet™ i/d™, wat verkrijgbaar is in dierenartsenpraktijken.

Lees verder

Mijn hond ziet er erg ziek uit en eet niet meer. Wat moet ik doen?

Als uw huisdier blijft weigeren om te eten en er zwak of futloos uitziet, kan dit een teken zijn van een ernstige spijsverteringsstoornis: neem in dat geval onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Lees verder

Mijn hond houdt van een snack tussendoor. Kan dit de oorzaak zijn van zijn frequente 'tapijtongelukjes'?

We weten dat het moeilijk is om aan de verleiding te weerstaan om uw huisdier af en toe op een snack te trakteren, maar vaak zijn 'mensen'-voedsel of kliekjes vetrijk en pikant, waardoor ze de spijsvertering van uw huisdier kunnen ontregelen en ongewenste ongelukjes op het tapijt veroorzaken. Het is beter om uw hond geen ongeschikte snacks te voeren en/of om speciale hondensnacks met mate te geven. U kunt uw hond altijd belonen met zijn normale brokken – hij zal het uit de hand eten erg aangenaam vinden!

Lees verder

Mijn dierenarts heeft mijn hond speciale voeding voor spijsverteringsproblemen aanbevolen: Prescription Diet i/d. Wat is het verschil tussen i/d en de gewone voeding van mijn hond?

Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ is een door dierenartsen aanbevolen en speciaal samengestelde voeding waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze helpt bij het herstel van het spijsverteringskanaal van uw huisdier. Het is ook:
  • licht verteerbaar en bevordert de opname van voedingsstoffen in het aangedane spijsverteringskanaal van uw huisdier
  • samengesteld met een hoog elektrolytengehalte om het verlies aan voedingsstoffen door braken en diarree te helpen verminderen
  • erg lekker zodat uw hond geniet van het eten van i/d terwijl zijn spijsverteringskanaal zich herstelt

Lees verder

Heeft mijn hond Hill's Prescription Diet i/d Low Fat nodig?

Als uw huisdier problemen met de spijsvertering heeft, dan kan het moeite hebben met de vertering van vetten. In dit geval is het mogelijk dat uw dierenarts u Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ Low Fat Gastrointestinal Health aanbeveelt – een speciale vetarm samengestelde voeding die een aangedaan spijsverteringskanaal helpt herstellen.

Lees verder

Hoeveel i/d dien ik mijn hond elke dag te geven als hij herstelt van pancreatitis of een andere maag-darm aandoening?

Op de verpakking van Hill's™ Prescription Diet™ staat een gemakkelijk te gebruiken schema, waaruit u de aanbevolen gemiddelde portie voor uw huisdier kunt afleiden op basis van zijn/haar optimale gewicht. Uw dierenarts of dierenartsassistente kan deze portie aanpassen op basis van het reële gewicht van uw hond en zijn conditiescore.

Lees verder

Moet ik mijn hond naast i/d ook zijn normale voeding geven?

Nee, Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ is een volwaardige voeding van topkwaliteit die door uw dierenarts wordt aanbevolen om de spijsverteringsstoornissen van uw huisdier te bestrijden. Het is verkrijgbaar in de vorm van lekkere knapperige brokken en als smakelijk natvoer, zodat u de meest geschikte variant voor uw hond kunt kiezen.

Lees verder

Hoe moet ik mijn hond van zijn normale voeding naar i/d overzetten?

Begin geleidelijk met i/d™ door 7 dagen lang de hoeveelheid i/d geleidelijk te verhogen en tegelijk de huidige voeding van uw huisdier te verminderen totdat de voeding enkel nog uit i/d bestaat. Uw dierenarts zal een overstapplan aanbevelen dat is afgestemd op de behoeften van uw huisdier, vooral als uw huisdier een acute spijsverteringsstoornis heeft.

Lees verder

De dierenarts heeft mijn hond medicatie voorgeschreven. Is het veilig om hem ook i/d te geven?

U kunt uw hond volledig veilig i/d™ geven, zowel met medicijnen als zonder. Bespreek een verandering van de medicatie of voeding van uw hond altijd eerst met uw dierenarts.

Lees verder

[ ↑ skip to content ↑ ]