[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Een raskat of rasloze kat

kittenDe keuze tussen een raskat of een rasloze kat is vooral een persoonlijke beslissing. Raskatten zijn soms duur, maar hoe ze eruit zullen zien en hoe hun persoonlijkheid zich zal ontwikkelen is beter te voorspellen.

Als u uw zinnen op een raskat hebt gezet, neem dan de tijd om genoeg te weten te komen over de diverse rassen. Er zijn wel 70 verschillende rassen om uit te kiezen. Het is handig om uw onderzoek te beginnen op internet, want de meeste rassen hebben wel een eigen website.

Probeer te achterhalen welke erfelijkheden van toepassing kunnen zijn op het ras van uw keuze en welke gezondheidscontroles u moet laten uitvoeren. Hoe zit het met de persoonlijkheidskenmerken van de diverse rassen? Als u bijvoorbeeld jonge kinderen hebt, is het een goed idee om een kitten uit te kiezen van een ras dat bekend staat als speels en gemakkelijk in de omgang, zoals een Burmees. Het is ook belangrijk om na te gaan wat voor soort regelmatige verzorging uw kitten nodig heeft. Langharige rassen zoals Perzen en Burmezen moeten elke dag worden gekamd of geborsteld. Hebt u daar de tijd en het geduld voor? Rasloze katten zijn niet zo bevattelijk als raskatten, maar het is minder gemakkelijk om te voorspellen hoe ze zullen opgroeien.

Bezoek de kitten die u op het oog hebt als u daar de mogelijk toe heeft en probeer een goed idee te krijgen van haar temperament. Neem geen overhaaste beslissing.

[ ↑ skip to content ↑ ]