[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Opgroeien

Uw kitten wordt groter


Wanneer ze zes maanden oud is, heeft uw kitten driekwart van haar volwassen grootte bereikt. Maar laat u niet misleiden door de buitenkant - ze ziet er misschien uit als een volwassene, maar daarom gedraagt ze zich er nog niet naar (het is net een echte tiener)! Spelen en ondeugend doen zijn nog aan de orde van de dag.

U moet uw kitten nog steeds speciaal samengesteld kittenvoer te eten geven. Ze is voorlopig nog niet toe aan voer voor 'grote katten'.

Als uw kitten zes maanden oud is, moet ze haar laatste ontwormingskuur krijgen. Vanaf nu moet u haar voor de rest van haar leven elke drie maanden (of elke zes maanden als ze de enige kat in uw gezin is) ontwormen om haar tegen parasieten te beschermen. En onthoud dat als u merkt dat uw kat vlooien heeft, ze dan ook moet worden ontwormd.

Waar u ook aan moet denken is om haar tanden te poetsen. Hopelijk doet u dit al een paar keer per week en anders begint u er nu mee. Uw kitten heeft nu al haar volwassen tanden en die moeten nog een hele tijd mee. Dus hoe eerder ze er aan gewend raakt, hoe beter.

Tussen zes tot tien maanden wordt uw kitten geleidelijk geslachtsrijp. Als u dus niet van plan bent om haar jongen te laten krijgen, moet u haar nu laten steriliseren.

Wanneer uw kitten een jaar oud is, is ze officieel volwassen geworden. Vraag uw dierenarts om een preventieve puberteitsgezondheidscontrole om er zeker van te zijn dat uw kitten zich goed ontwikkelt.


Overstappen op een voer voor volwassenen

Hoewel uw kitten er vanaf zes maanden uitziet als een volwassen kat, is het beter om uw kitten speciaal samengesteld kittenvoer te geven totdat u haar eerste verjaardag viert. Daarna kunt langzaamaan voer voor 'grote katten' geven zoals Hill's Science Plan Feline Adult en Hill’s Nature’s Best Feline Adult. Als uw kat is gesteriliseerd, kunt u haar Hill's Science Plan Sterilised Cat geven vanaf zes maanden.

[ ↑ skip to content ↑ ]