[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Praktische tips

Praktische tips voor veelvoorkomende problemen met katten

DIY Katten Speeltjes voor Urenlang Speelplezier

Het is geen geheim dat katten dol zijn op spelen, maar ze zijn ook kieskeurig welk spelletje en met welk speeltje ze willen spelen. Omdat katten snel verveeld kunnen raken of uitgekeken op een speeltje, moet je soms het roer omgooien om het spannend en leuk te houden. Hoe houd je je speelse kat tevreden? Probeer eens deze drie creatieve doe-het-zelf DIY kattenspeeltjes.

Meer informatie

Waarom drinkwater zo belangrijk is voor uw kat

Het lijkt misschien vreemd, maar de huiskatten die vandaag de dag bij ons thuis wonen en ons hart vervullen, zijn van oorsprong woestijndieren. Hoewel er heel wat verschillen bestaan tussen die originele voorouders en de geliefde huisdieren zoals we katten nu kennen, is één iets niet veranderd: het feit dat huiskatten sterk geconcentreerde urine kunnen produceren en, in de meeste gevallen, een lage aandrang om te drinken vertonen.

Meer informatie

Spelenderwijs fit

Katten aan beweging laten doen is lastig. Althans dat denken veel mensen. Maar eigenlijk zijn katten dol op beweging – als het tenminste spelenderwijs gaat. Hieronder enkele spelletjes die zo leuk zijn dat uw kat er graag voor in beweging komt!

Meer informatie

5 verzorgingstips voor gesteriliseerde en gecastreerde katten

Heeft u met uw dierenarts besproken of sterilisatie of castratie de juiste keuze is voor uw kat? Wanneer uw kat gesteriliseerd of gecastreerd is, kunt u ook na de ingreep haar de beste verzorging blijven geven met deze 5 tips...

Meer informatie

Help, de kat krabt de meubels kapot!

Heeft u het gevoel dat een kat hebben soms een klein nadeel heeft, namelijk de veiligheid van uw meubels? Dan bent u niet de enige. Katten zijn dol op krabben, dus moeten we de beste manier vinden om allemaal samen te leven: katten, baasjes en bankstellen.

Meer informatie

“Kijk eens naar het vogeltje!” Hoe je de perfecte foto van je kat kan nemen

Elke kat is uniek en in de ogen van elke 'dierenouder' het mooiste dier dat er ooit op aarde geleefd heeft. En zo zou het ook moeten zijn. Maar hoe leg je dat karakter, die persoonlijkheid, dat 'speciale iets' aan je kat vast op een foto die je altijd zal koesteren? Wel, het goede nieuws is dat dit met de komst van de betaalbare digitale camera's makkelijker dan ooit tevoren is geworden.

Meer informatie

Mensen met allergieën en katten

U wilt misschien een kat, maar bent bezorgd over eventuele allergieën waaraan u of iemand in uw familie lijdt. Misschien bent u al in het bezit van een kat en heeft u geconstateerd dat uw allergie een probleem is. Het goede nieuws is dat mensen met allergieën en katten kunnen samenleven! Kattenallergieën worden veroorzaakt door een reactie op bepaalde eiwitten die worden aangetroffen in de olieachtige afscheiding van haar huid en in haar speeksel.

Meer informatie

Reizen met uw kat

De meeste katten zijn niet bijzonder gelukkige reizigers - ze zijn vaak sterk gehecht aan hun eigen territorium en voelen zich erg kwetsbaar wanneer ze zich ergens anders bevinden. De beloning van het bij de familie mogen blijven of de mogelijkheid om de nieuwe omgeving te verkennen en lopen in een nieuw gebied winden de gemiddelde kat niet op dezelfde manier op als bij een hond het geval is.

Meer informatie

Het adopteren van een volwassen kat

Bij een volwassen kat heeft u meteen een heel goed beeld van het temperament van de kat. Het gedrag van een kitten kan ingrijpend veranderen naarmate ze ouder wordt. De persoonlijkheid van een volwassen kat zal consistenter zijn, en u zult in staat zijn om alle eigenschappen en eigenaardigheden te peilen door middel van de interactie tussen de kat en de medewerkers van het asiel.

Meer informatie

Binnenshuis de behoefte doen

De kat is meestal overdreven schoon in haar toiletgewoonten en zal binnenshuis consequent een kattenbak gebruiken als hiervan wordt voorzien, of de behoefte in de tuin doen. Als ze haar behoefte binnen doet, dan kan dit zeer zorgwekkend zijn. Zulke ongelukjes kunnen af en toe voorkomen als de kat ziek is, gevangen zit in een kamer of plotseling bang wordt.

Meer informatie

Verhuizen-met-uw-kat

Als er één ding is dat nog stressvoller is dan verhuizen, dan is het wel verhuizen met uw kat. Maar toch, met een zorgvuldige planning zou alles soepel moeten verlopen. Katten ontwikkelen een sterke band met hun omgeving dus verhuizingen kunnen nogal stressvol zijn.

Meer informatie

Omgaan met haarballen

Bijna alle kattenbezitters hebben wel eens een haarbal gezien of het storende geluid dat hun kat maakt bij het ophoesten hiervan gehoord. Haarballen zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze de onderscheidende vorm van cilindrische (buisvormige) massa's haar hebben. Soms wordt een haarbal vergezeld van gal of etensresten.

Meer informatie

Zomerhitte en tips voor bij warm weer

Net zoals mensen hebben katten speciale voorzorgsmaatregelen nodig bij heet en zonnig weer. Verbranding, uitputting door hitte en uitdroging door een tekort aan vocht kunnen hun effect hebben op zowel binnenshuis levende katten als buiten katten.

Meer informatie

Het verzorgen van uw kat

Katten zijn zeer schone dieren, maar zelfs de meest schone kat zal profiteren van een beetje hulp bij hun verzorging, vooral als ze lang haar hebben. Daarnaast is het verzorgen van uw kat een uitstekende manier om een band met elkaar op te bouwen. Het is een goed idee om uw kat al vanaf jongs af aan te laten wennen aan het borstelen en kammen.

Meer informatie

Hoe uw kat te verzorgen en in bad te doen

Alle kateigenaren weten dat katten zichzelf minutieus verzorgen. De meeste katten spenderen een groot deel van de dag aan zichzelf wassen en verzorgen maar soms hebben ze wat extra hulp nodig.

Meer informatie

[ ↑ skip to content ↑ ]